Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem želva zelenavá - špatný příjem potravy

když by mělo být 45 stupňů

NEMĚLO

Lidi proboha uvědomte si, jak žijí želví mláďata v přírodě...

Tam ho v tuhle dobu ani neuvidíte, jen po ránu a možná k večeru...jinak je zalezlé celý den ve stínu někde pod VLHKÝM drnem.
Prodej (a i koupě) hermanky bez možnosti venkovního výběhu, zimování - odsouzení k celoživotnímu pobytu v teráriu (kdyby alespoň na želvím stole) je prostě mírně řečeno (z mého pohledu) prasárna jak od prodávajícího tak i kupujícího (tam asi bohužel z neznalosti, která ale neomlouvá)
Želvy mají "naprogramovaný" určitý životní biorytmus.
1. Zimování (dle lokality) cca 11 - 03, 04 (rumun. podhůří)
2. jarní období překotných aktivit , páření, u mláďat období překotného růstu tj. využití opti podmínek
na maxium.
3. Koncem června nastává období sucha - vysoké denní i noční teploty, želvy ožívají brzy ráno a úkryt před vedrem vyhledávají již kol 9 - 10 hod., pak se objevují až večer kol 17 té a pasou se skoro do tmy.
4. Cca od půlky září je druhé (slabší) období aktivit ....
5. Pomalý přechod do klidu a příprava na zimování...

A teď co se dějě v terku... KAŽDÝ DEN STEJNÉ optimální podmínky... želva se je snaží samozřejmě využít a roste a roste a ....dlouhodobý překotný růst na který prostě organismus NENÍ stavěný ji naprosto UDOLÁ
Pak nastoupí šílené "Junkovo simulace" - želva se "nechá (naprosto vysílená) orazit v pokojovce " a v zájmu rychlého růstu ji budeme simulovat léto v lednu, útlum v létě a další kraviny až s naprosto rozhozeným biorytmem to konečně vzdá a exne a "odborník" si koupí další..."vyzbrojen" zkušenostmi za cca 3 - 5 let, než chudáka želvu umořil...

Tož přemejšlete trochu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny