Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem želva zelenavá - špatný příjem potravy

Základní problém je nacpat želvu do terária, kde nemá úniku před horkem, to je trestuhodná chyba, na kterou vás měl upozornit i prodávající (ale třeba tak učinil, nicméně odpovědnost je prostě vždy na chovateli, ať to bylo jakkoli).
Spousta lidí bohužel netuší, že vysokými teplotami si želvu zlikvidují mnohem spolehlivěji, než nízkými. Většina želvích mláďat vůbec nevyžaduje dlouhodobé vysoké teploty, stačí jim relativně krátké vyhřátí a po tom vyhřátí si vystačí i s pokojovou teplotou. Potřebují úkryt, trochu toho kvalitního UV, bodové vyhřátí, vlhké a relativně chladné nocoviště, čerstvý vzduch, vodu na pití a trochu rozumu chovatele s respektem k přirozeným biorytmům želv mírného podnebního pásma.
Vaší želvě moc šancí nedávám, i když zázraky se někdy dějí, ale spíše teď bude živořit, bohužel možná i dlouhodobě. Vcelku souhlasím s Lupusem ve většině názorů, zatímco p. Laník to sice myslí dobře, ale radí tu naprosté ptákoviny.
Možná by pomohlo nesvalovat vinu na prodejce, že "návod k použití" nebyl kompletní, ale spíše se poučit propříště, že živé zvíře není hračka v záruce.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny