Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Topná folie x topný kabel

Co je výhodnější k vytápění? Respektive vytopí mi řekněme 5w folie to co 8w kabel, či je to naopak? Nebo to vyjde nastejno? Jde mi o to co je účinnější, respektive výhodnější z ekonomického hlediska?
Plánuji rack pro odchov malých užovek, tak jsem přemýšlel že bych na zadní stěnu místo kabelu dal folii, ale folie vyjde o dost dráž, tak mne zajmá jestli se něčím vyplatí oproti kabelu.
Určitě ji ale chci použít na vytápění terárek. Folie má vyzařovat infra záření, lze ji tedy dát na terárku i na strop, a ona jej pomocí tohoto záření vytopí? U kabelu to je nevýhodné neboť teplo stoupá... Napadá mne, že teplo se vždy šíří infračerveným zářením, tedy i topný kabel jej vyzařuje, je princip mezi folii a kabelem natolik odlišný? Prostě nevím jak se mezi těmito alternativami zorientovat, prosím tedy o postřehy. Díky

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zdravím, potřeboval bych vytopit pár samla boxů 11/22l na teplotu okolo 27-29 stupňů. Pokojová teplo… poslední
Ulmus 29.09.2013 23:23
Ulmus

Zdravím,
potřeboval bych vytopit pár samla boxů 11/22l na teplotu okolo 27-29 stupňů. Pokojová teplota 22/23 stupňů. Jak silný kabel byste mi doporučili? Vím že záleží na větrání atd, ale jde mi o to abych nekoupil zbytečně moc, nebo naopak málo.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru