Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Stromový, popřípdě tropický had?

Dobrý den, moc se mi líbí tropická terária s živými rostlinami a tak bych si chtěl nějaké pořídit, jen pořád nevím jaký druh hada (prostě chybí znalosti) moc se mi líbí rod Corallus a taky virdisky jsou krásné, ale psohlavci jsou kousaví a to by mi doma moc neprocházelo (manželka :-)) a do té krajty zelené se trochu bojím jít. Prý patří mezi nejnáročnější a jelikož nebude tera v úplně nejklidnější místnosti (ani ne zase v moc frekventované - ložnice) tak ji nechci stresovat. Nějaké zkušenosti s teraristikou mám, Boa constrictor a Boa dumerili - něco přez 5 let, ale vím že je to něco uplně jiného. Rád bych se nechal inspirovat. Moje představa je taková že nescháním žádného úplně malého prcka a aby mu stačili na krmení hlodavci. Předem moc děkuji za rady a případné fotečky.

Pěkný den.

Předmět Autor Datum
Gonyosoma oxycephala? Zelená, hejbající se (na rozdíl od hroznýšovitých) úžovka, poměrně "nenáročná"…
Uroboros 08.07.2013 22:16
Uroboros
Dočetl jsem se že je taky dost kousavá a že samičky vylučují jakýsi páchnoucí sekret. Je to tak že b…
Andulák 09.07.2013 20:18
Andulák
S gonyosomama je to tak, že jaký si je uděláš takový je budeš mít, měl jsem zvířata, která sem mohl…
cc 09.07.2013 21:14
cc
A jak často krmíte? Je to prostě jednou za týden pět myší a nebo třeba častěji a méně?
Andulák 09.07.2013 21:46
Andulák
Záleží na tom, jestli máte samce, samici, připravujete k reprodukci,.... Moje samice zvládne bez pro…
cc 10.07.2013 10:36
cc
Dívej, je to o přístupu. Já nikdy hada neměl, ale chci viridisku a nic jinýho. Tak si za tím jdu. Ta…
Ulmus 08.07.2013 22:52
Ulmus
Víš, můj top je Corallus caninus, ale toto vlákno jsem založil hlavně proto abych se seznámil s dalš…
Andulák 08.07.2013 23:05
Andulák
Přijde mi, že on chce ale primárně hezké biotopové terárium, na tohle nejsou viridisky absolutně vho…
Uroboros 08.07.2013 23:12
Uroboros
To je věc druhá. Já se mu spíš snažil dodat trošku odvahy. Každopádně C.canunus je možná ještě o lev…
Ulmus 08.07.2013 23:19
Ulmus
Zvíře je pro mě velice důležité a dlouho jsem přemýšlel nad Agamou kočnčínskou, ale já prostě miluju…
Andulák 08.07.2013 23:37
Andulák
:-):-) [71mv.jpg] poslední
úža 18.08.2013 22:24
úža

S gonyosomama je to tak, že jaký si je uděláš takový je budeš mít, měl jsem zvířata, která sem mohl brát normálně do ruky. Občas rafne ne že ne, ale je to o strachu z kousance, pokud budeš v klidu, nebudeš stresovat zvíře rychlými pohyby, pak jsou v pohodě, teda krom krmení. Ale chce to koupit juvenila. Na druhou stranu to ale není zvíře na nějaký tahání z terárka. K tomu tropickému teráriu, měl bys vědět, že ideální je hygieničtější chov, zvíře má opravdu rychlej metabolismus a furt se.e.
Při čištění nádrže atd. musíš opatrně, při lovu reaguje hlavně na pohyb, takže rafne ani né tak z obrany, ale spíše z hladu. Není to zkrátka jako s guttkama, kdy hrábneš do terárka a vylovíš ji.

Víš, můj top je Corallus caninus, ale toto vlákno jsem založil hlavně proto abych se seznámil s dalšími druhy o kterých třeba ještě nevím. ( Postarat bych se o něj nejspíš dokázal, jen se občas stane že musím třeba odjet a musela by se postarat manželka, no a pokud po ní nějaký zvířátko skočí - což oni opravdu rádi, tak to nebudu mít doma lehký, zvlášť když to tera bude v ložnici. :-))Opravdu se v těchto hadech moc neorientuju a možná nejsem sám kdo ocení vlákno kde se s nimi seznámí a získá inspiraci (doufám) :-). Každopádně vám moc děkuju za vaše názory i rady a těším se na další.

Přijde mi, že on chce ale primárně hezké biotopové terárium, na tohle nejsou viridisky absolutně vhodné a už vůbec ne C. caninus.
Otázkou je, jestli vůbec hada? Tedy ono hlavní otázkou je, zda primárně chce zvíře nebo kus pralesa (rostlin). Jestli je odpověď spíše druhá varianta, tak bych zapřemýšlel, zda nejít do nějakého paludária či něčeho podobného. Hadi jsou na tohle barbaři, dřív či později kytky zlikvidují, zvláště hroznýšovití hadi. Jednoduchost terária je u nich první předpoklad úspěšného chovu.

To je věc druhá. Já se mu spíš snažil dodat trošku odvahy. Každopádně C.canunus je možná ještě o level výš, takže na to bych se vyprdl. U těch viridisek se dá udělat celkem pěkný terárium, ale samotnýmu se mi víc líbí ty jednoduše a hygienicky zařízené. Pokud teda nějaký kus přírody, bude možná lepší nějaká ještěrka;-) A myslím, že by i manželka byla radši:D

Zvíře je pro mě velice důležité a dlouho jsem přemýšlel nad Agamou kočnčínskou, ale já prostě miluju hady a taky je rozdíl vtom, krmit a uklízet výkaly denně, nebo týdně, s rosením jsem samozřejmě smířený. Ta Gonyosoma oxycephala je nádherná.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru