Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Stromový, popřípdě tropický had?

Dobrý den, moc se mi líbí tropická terária s živými rostlinami a tak bych si chtěl nějaké pořídit, jen pořád nevím jaký druh hada (prostě chybí znalosti) moc se mi líbí rod Corallus a taky virdisky jsou krásné, ale psohlavci jsou kousaví a to by mi doma moc neprocházelo (manželka :-)) a do té krajty zelené se trochu bojím jít. Prý patří mezi nejnáročnější a jelikož nebude tera v úplně nejklidnější místnosti (ani ne zase v moc frekventované - ložnice) tak ji nechci stresovat. Nějaké zkušenosti s teraristikou mám, Boa constrictor a Boa dumerili - něco přez 5 let, ale vím že je to něco uplně jiného. Rád bych se nechal inspirovat. Moje představa je taková že nescháním žádného úplně malého prcka a aby mu stačili na krmení hlodavci. Předem moc děkuji za rady a případné fotečky.

Pěkný den.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dívej, je to o přístupu. Já nikdy hada neměl, ale chci viridisku a nic jinýho. Tak si za tím jdu. Ta…
Ulmus 08.07.2013 22:52
Ulmus
Přijde mi, že on chce ale primárně hezké biotopové terárium, na tohle nejsou viridisky absolutně vho…
Uroboros 08.07.2013 23:12
Uroboros
To je věc druhá. Já se mu spíš snažil dodat trošku odvahy. Každopádně C.canunus je možná ještě o lev…
Ulmus 08.07.2013 23:19
Ulmus
Zvíře je pro mě velice důležité a dlouho jsem přemýšlel nad Agamou kočnčínskou, ale já prostě miluju…
Andulák 08.07.2013 23:37
Andulák
:-):-) [71mv.jpg] poslední
úža 18.08.2013 22:24
úža

Přijde mi, že on chce ale primárně hezké biotopové terárium, na tohle nejsou viridisky absolutně vhodné a už vůbec ne C. caninus.
Otázkou je, jestli vůbec hada? Tedy ono hlavní otázkou je, zda primárně chce zvíře nebo kus pralesa (rostlin). Jestli je odpověď spíše druhá varianta, tak bych zapřemýšlel, zda nejít do nějakého paludária či něčeho podobného. Hadi jsou na tohle barbaři, dřív či později kytky zlikvidují, zvláště hroznýšovití hadi. Jednoduchost terária je u nich první předpoklad úspěšného chovu.

To je věc druhá. Já se mu spíš snažil dodat trošku odvahy. Každopádně C.canunus je možná ještě o level výš, takže na to bych se vyprdl. U těch viridisek se dá udělat celkem pěkný terárium, ale samotnýmu se mi víc líbí ty jednoduše a hygienicky zařízené. Pokud teda nějaký kus přírody, bude možná lepší nějaká ještěrka;-) A myslím, že by i manželka byla radši:D

Zvíře je pro mě velice důležité a dlouho jsem přemýšlel nad Agamou kočnčínskou, ale já prostě miluju hady a taky je rozdíl vtom, krmit a uklízet výkaly denně, nebo týdně, s rosením jsem samozřejmě smířený. Ta Gonyosoma oxycephala je nádherná.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru