Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Elaphe guttata - primitivní dotaz na první snůšku vajec

Právěže na tu diskuzi (asi lépe pro mě už bez obrázků) jsem také narazil a nestačil se divit. Udělám jak říkáte. Jen si nejsem jistý s tou teplotou a substrátem.

Ad substrát: V půlce terárka používám toto: http://pisky-substraty-teraria.heureka.cz/trixie-t era-podestylka-kokosova-kura-substrat-55l/ a v druhé kamínky. Mohu tu kokosovou kůru použít i pro tento účel? Asi ano, že? Je to dost podobné rašelině.

Ad teplota: Tím, že jsou užovky tak nenáročné jsem jí nikdy přesně neměřil teplotu v teráriu. Když se ochladilo, pouštěl jsem jí topný kabel, který mám instalovaný pod polovinou terária (aby si mohla sama volit, zda chce teplo, nebo raději chlad). Většinou ale vždy volila raději chlad. Myslíte, že postačí to kladiště a pokojová teplota? Mohu lehce překopat terárium a dát kladiště na část s topným kabelem a zapnout ho, ale mám obavu, že to zas možná přesáhne těch 27 stupňů.

Do kdy myslíte, že by nejpozději měla všechna vajíčka vyklást? Příští sobotu na 14 dní odjíždím, takže veterináře specialistu bych musel navštívit nejpozději příští pátek (nebo až po dovolené). Jinak trošku bokem, teď se konečně na chvíli usadila a zvolila zvláštní polohu - nebudu zde spamovat s fotkama, ale stočila se, hlavu nechala vztyčenou nejvýš a kouká přímo ven z terária. Vypadá docela výhružně tak snad mě půstí k instalaci kladiště...:-)

Co se týče druhé části otázky, byla to spíš zvědavost, vím, že to není problém. :-)

Moc děkuji za rady, hned jdu vyrábět kladiště.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny