Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Elaphe guttata - primitivní dotaz na první snůšku vajec

Dobrý den,

rovnou se omlouvám, že otravuji s něčím, co už je mockrát probráno ze všech možných stran, ale odpověď na mou otázku jsem prostě ještě nenašel. Jsem chovatel začátečník - mám čtvrtým rokem (čtyři a půl) svého prvního hada (má 1,2 metru) a včera snesl(a - jak jsem právě zjistil) jedno neoplozené žluté vajíčko vel. asi 1,3 cm. Je mi jasné, že to jí mám asi rovnou "ukrást" a vyhodit. Ale proč píši. Nikdy jsem se s tím zatím nesetkal a mám o svou hadičku starost. Dočetl jsem se, že vajíčka se mohou v těle "zaseknout" (prostě že je sama nevytlačí) a následně se musí včas vytlačit (nic takového ani omylem nehodlám dělat, nemějte obavu - když, tak za odborníkem), ale jak zjistit, jestli k něčemu takovému nedošlo? Jen bych rád předešel jakýmkoli problémům. Užovka stále nežere (už asi 1,5 měsíce), ale vypadá zdravě, nepřijde mi, že by hubla a je extrémně aktivní. I přes den neustále šmejdí po celém terárku.

A ještě dotaz mimo. Chováme (resp. přítelkyně) ještě korálovku v té samé místnosti. Ta vždy jedla hůř, než užovka, ale když jsme sehnali pravidelného dodavatele holátek (myš je totiž schopná zabít, ale nepozře ji - na to je moc malá), tak se krásně rozežrala. Ale ve výše zmíněné době také nežrala (teď už zas žere) a byla extrémně aktivní. Je možné, že je korálovka samec a cítil samici v místnosti (a v důsledku toho se choval jinak, než jsme zvyklí)?

Předem děkuji za odpovědi.
Změna předmětu, původně: Elaphe guttata - primitivní dotaz na první snůžku vajec (cejna)

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny