Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Laboratorní myš - Neustálé potraty

Zdravím,
mám malý chov myší 2 samice 1 samec. Stará samice má pravidelně každý měsíc cca +- 18 mládat. Ale mladou samici kterou jsem tam přidal tak ta ještě mladé neměla vždy se jí udělá břicho vypadá to cca 5 dnů do porodu další den jdu krmit a po břichu ani památky. Musela je porodit mrtvé nevyvinuté a sežrat je.
Je to potomek od staré samice/samc prý toto křížení u myší nevadí, ale je to jedna možnost, proč se jí nedaří přivést mládata na svět.
Už se toto opakovalo dvakrát vždy vypadala že by měla porodit a další den bez břicha. Porodit živá mládata a sežrat je určitě nemohla mám to vysledované, že když začne být samice jako "hruška" tak za 5-7 dní jsou mladé. U této samice po spozorování břicha tak do 2 dnů jej neměla. Jinak se vzorně stará o mladé staré samice.

Tak nevím jestli mám stále čekat, nebo ji zkrmit a nechat dalšího potomka nebo koupit jinou myš co není do přízně tam se ale bojím že ji nepříjmou. Jednou jsem koupil novou samici dal ji tam a nemohl jsem se nato dívat jakou sodu jí dávala stará samice, fígle jako dát do vyčištěného a tak co jsem se tady v poradně dočetl jsem zkoušel a nic, proto jsem dal potomka od staré samice ta jí nevadila.

Děkuji za pomoc.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zdravím, mám problém s laboratorníma myškama. V T3 boxu mam 3 samice 1 samce měli už 4 vrhy ze začat…
Bargoner 14.02.2014 13:38
Bargoner
Pokud roděj, tak to není tou generací. Spíš si vytvořily zlozvyk žrát mláďata. Někdy to dělá jen 1 z…
Aurifer 14.02.2014 14:33
Aurifer
Aha, tak tedy můžu dát zase jejich potomky ? Ještě ten měsíc počkám na další mladé a pokud je sežero…
Bargoner 14.02.2014 14:41
Bargoner
tak já myši nechávala na inbreedingu dokut rodily dostatek mláďat, vydrží to vesměs celkem dlouho. C… poslední
Aurifer 14.02.2014 14:45
Aurifer

Zdravím, mám problém s laboratorníma myškama. V T3 boxu mam 3 samice 1 samce měli už 4 vrhy ze začatku super, ale ted poslední 4 vrh všechny 3 samice dohromady at byli pěkné hrušky a měli v sobě určitě spoustu mládat přesto od všech zustalo jen 6 mladat, dnes jsem jim čistil a bylo tam už jen jedno mládě. Krmím granulema přímo pro chovné laboratorní myši + psí granule a občas rohlík,piškot.
Tím stejným krmím potkany a ti jedou jedna básen.

Je možné, že je problém v tom že už je to asi 3 generace ? Vždy jsem vzal od cca 10 měsíčních starych samic a samce jejich mladé 3samice a 1samce a zalozil novej chov a staré zkrmil. Takhle už potřetí doted to bylo dobrý ale tento chov se moc nepodaří. Asi budu muset sehnat uplně nové co?

Pokud roděj, tak to není tou generací. Spíš si vytvořily zlozvyk žrát mláďata. Někdy to dělá jen 1 zvíře ve skupině, jindy to od něj ostatní chytěj..buď to chce vypozorovat, která myš to dělá a odstranit ji, nebo zkusit samice s bubnem dávat zvlášť a nechat porodit mimo skupinu. No a nebo skupinu zlikvidovat a pořídit novou, ale to bych viděla spíš jako krajní řešení.

Aha, tak tedy můžu dát zase jejich potomky ?
Ještě ten měsíc počkám na další mladé a pokud je sežerou tak půjdou! Nedával jsem jim doted žádnej material na tvorbu hnízda jen na hoblinách. Tak jim vyzkouším dávát trochu slámy a karton at si můžou udělat hnízdo a uvidím no. Díky.

tak já myši nechávala na inbreedingu dokut rodily dostatek mláďat, vydrží to vesměs celkem dlouho. Co se týče materiálnu na hnízdo, tak jim dávám jen přez zimu neparfémovaný toaleťák nebo papírové utěrky, páč je mám ve studené místnosti. ale jinak jestli ho maj nebo nemaj nemá vliv na reprodukci.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru