Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Blaptica dubia - ubikace

Tak jelikož my v úterý došli nové boxy (clip boxy, 30x40x25- šxhxv)na šváby tak jsem se rozhodl rovnou předělat celý chov. Boxy jsou v koupelně na poličce 150x40 (vytápěná část 150x30 pod místo s krmením jsem schválně nedával topný kabel).
Vytápění je řešeno následovně:
Na poličce je alobal a na tom je ve smyčkách topný kabel (7m, 50w) napojený na termostat. V mezerách mezi kabelem a okolo je centimetrový polystyrén (stejně tak do třetiny výšky boxů zezadu a na bocích). Na tom už jsou jen boxy.
Boxy mám nyní zcela bez substrátu a už u toho i zůstanu. V prostředním boxu mám na zadní stěně čidlo od termostatu ve výší 2-3 cm a na stěně za boxy mám diodový pásek, který běží 8 hodin denně.

Po dvou dnech jsem nad míru spokojen a vše funguje jak má. Akorát musím do zbylých boxů dokoupit dubie a pořádně přidělat ten polystyrén kvůli úniku tepla.

foto1- polystyrén a do něj vyřezaný otvor pro kabel
foto2- celkový pohled na poličku, v přední části je ještě starý box kde jsou nymfy dubií a jelikož se mi to nechce prohrabávat (je tam ještě lignocel) tak jsem to vyřešil prozatím takto
foto3- pohled to ubikace, ve spodní části je moje řešení na krmení (vlevo je zelenina-ovoce, uprostřed je krystalický gel a napravo suché krmení) v této jediné je krmení rozděleno do tří částí, ale v ostatních už jen na dvě (gel a zelenina je dohromady)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny