Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vybavení terária pro korálovku

Dobrý den, potřebovala bych poradit ohledně vybavení terária pro korálovku mexickou (Lampropeltis mexicana). Koupila jsem terárium, které se (teda doufám) zobrazí. Terárium je na výšku a má rozměry: 60x40x30. Četla jsem tu spoustu rad ohledně substrátu, vybavení, vytápění, atd. ale přesto jsem pořád na vážkách. Mám problém s tím, jak vyřešit to vytápění, jak a kde v teráriu vytvořit to chladnější místo. Dále bych vás chtěla poprosit o radu ohledně toho substrátu, jak jsem vyhledala na webu tak ve výbavě terária mám bukové štěpky, byla by vhodná kombinace třeba s lignocelem? A ohledně světla. Mám 40W žárovku, ale terárium obsahuje světla dvě. Jakou mám ještě pořídit? Děkuji všem za odpověď. Hada budu pořizovat za měsíc, takže času ještě dost ;).
http://imageshack.us/photo/my-images/690/kfgn.jpg/

Předmět Autor Datum
dobrý den ,nechci vam kazit radost,ale pro korálovku by bylolepší terárium s větší plochou dna,tohle…
1kraken 19.07.2013 19:18
1kraken
Děkuji moc, to terárium nebude mít napořád :). Zatím je to podle možností našeho bytu. Bohužel už by…
KoralovkaM 19.07.2013 19:41
KoralovkaM
Jinak si myslím, že s teplotou u nás nebude problém. Bydlíme nahoře v paneláku, u nás mu rozhodně zi…
KoralovkaM 19.07.2013 19:45
KoralovkaM
právě že korálovka nemusí mít moc teplo,speciální žárovku/nějaký uv/korálovky nevyžadují.stačí cca 2…
1kraken 19.07.2013 20:40
1kraken
Tak to je super :). My jsme včera nad tím teráriem ještě spekulovali a přišli jsme na to, že by se d… poslední
KoralovkaM 20.07.2013 10:31
KoralovkaM
kaktusy tam klidne dej, ale asi ti tam neporostou aspon me se v terariu nicemu nedaříl.
adam78 19.07.2013 21:35
adam78

dobrý den ,nechci vam kazit radost,ale pro korálovku by bylolepší terárium s větší plochou dna,tohle je spíš pro stomové zvíře,štěpky nekombinujte s lignocelem protože suchý lignocel práší a vlhké štěpky plesniví,já používám pro korálovky drcenou borovou kůru a dubové listí,kůra je v balení vlhká tak ji nechám uschnout a přeseju ji přes cedník abych odstranil prach,dubové listí sbírám na podzim přímo ze stromů ,pak ho umyju a usuším protože ja je vlhké opět plesniví,vlhký úkryt je z krabičky s rašeliníkem kam korálovka leze podle potřeby-před svlekem,při vyšší teplotě.teplotní gradient se řeší tak že žárovku dáváme k jedné straně terária ale délka má být asi 80 až 100 cm,40watů je poměrně velká žárovka na takovouhle nádrž,kryt na světla budou dělat problémy -had do nich poleze,stačil by jeden a pořádně ho zadělat pletivem,teplota pod žárovkou asi 30 stupnů,někde dole v rohu 24 max

Děkuji moc, to terárium nebude mít napořád :). Zatím je to podle možností našeho bytu. Bohužel už bylo pozdě, když jsem se dočetla, že korálovka je spíše pozemní had. Teď mě mrzí, že terárium není spíš na šířku. Ještě ohledně té druhé žárovky. Co mi bylo řečeno, tak jedna žárovka (ta 40W) je pro ohřev terária a ta druhá by měla být nějaká speciální, která prý vytváří lepší atmosféru v teráriu. Nevíte oč jde a zda je to potřeba? Nebo teda pouze stačí ta výhřevná? Jinak ohledně krytu na žárovku vím a zabezpečím ji. Ještě bych se chtěla zeptat, jestli bych mohla dát do terária dva malé kaktusy, nejsou to žádné pichlavky, jsou hladké.
http://imageshack.us/photo/my-images/600/o0hd.jpg/

Tak to je super :). My jsme včera nad tím teráriem ještě spekulovali a přišli jsme na to, že by se dalo předělat i na šířku, chtělo by to pár úprav, ale ve výsledku by bylo mnohem praktičtější i co se týče úprav :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru