Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vybavení terária pro korálovku

Dobrý den, potřebovala bych poradit ohledně vybavení terária pro korálovku mexickou (Lampropeltis mexicana). Koupila jsem terárium, které se (teda doufám) zobrazí. Terárium je na výšku a má rozměry: 60x40x30. Četla jsem tu spoustu rad ohledně substrátu, vybavení, vytápění, atd. ale přesto jsem pořád na vážkách. Mám problém s tím, jak vyřešit to vytápění, jak a kde v teráriu vytvořit to chladnější místo. Dále bych vás chtěla poprosit o radu ohledně toho substrátu, jak jsem vyhledala na webu tak ve výbavě terária mám bukové štěpky, byla by vhodná kombinace třeba s lignocelem? A ohledně světla. Mám 40W žárovku, ale terárium obsahuje světla dvě. Jakou mám ještě pořídit? Děkuji všem za odpověď. Hada budu pořizovat za měsíc, takže času ještě dost ;).
http://imageshack.us/photo/my-images/690/kfgn.jpg/

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
dobrý den ,nechci vam kazit radost,ale pro korálovku by bylolepší terárium s větší plochou dna,tohle…
1kraken 19.07.2013 19:18
1kraken
Jinak si myslím, že s teplotou u nás nebude problém. Bydlíme nahoře v paneláku, u nás mu rozhodně zi…
KoralovkaM 19.07.2013 19:45
KoralovkaM
právě že korálovka nemusí mít moc teplo,speciální žárovku/nějaký uv/korálovky nevyžadují.stačí cca 2…
1kraken 19.07.2013 20:40
1kraken
Tak to je super :). My jsme včera nad tím teráriem ještě spekulovali a přišli jsme na to, že by se d… poslední
KoralovkaM 20.07.2013 10:31
KoralovkaM

dobrý den ,nechci vam kazit radost,ale pro korálovku by bylolepší terárium s větší plochou dna,tohle je spíš pro stomové zvíře,štěpky nekombinujte s lignocelem protože suchý lignocel práší a vlhké štěpky plesniví,já používám pro korálovky drcenou borovou kůru a dubové listí,kůra je v balení vlhká tak ji nechám uschnout a přeseju ji přes cedník abych odstranil prach,dubové listí sbírám na podzim přímo ze stromů ,pak ho umyju a usuším protože ja je vlhké opět plesniví,vlhký úkryt je z krabičky s rašeliníkem kam korálovka leze podle potřeby-před svlekem,při vyšší teplotě.teplotní gradient se řeší tak že žárovku dáváme k jedné straně terária ale délka má být asi 80 až 100 cm,40watů je poměrně velká žárovka na takovouhle nádrž,kryt na světla budou dělat problémy -had do nich poleze,stačil by jeden a pořádně ho zadělat pletivem,teplota pod žárovkou asi 30 stupnů,někde dole v rohu 24 max

Tak to je super :). My jsme včera nad tím teráriem ještě spekulovali a přišli jsme na to, že by se dalo předělat i na šířku, chtělo by to pár úprav, ale ve výsledku by bylo mnohem praktičtější i co se týče úprav :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru