Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chameleon jemenský-černé fleky +fotka

Ahoj tenhle dotaz jsem již psala dvakrat :D ale trochu sem to s tema fotkama pokazila:D.. chtěla bych se zeptat mám asi 1,5ročního chamíka samičku no a asi pred dvěma týdny se jí na pár místech začla sloupávat kůže .. pár dní před tím se normálně svlékla a potom se jí začla loupat ta normální kůže tak, že tam má černý fleky od toho sloupnutí (ne není to zbravení) ...na těch flecích se ani nemůže zbarvit nic .. a mám vážně strach.. pokusím se sem další den dát pár fotek a taky v polovině svlékání přesala.. vím že to není moc podrobné vysvětlení ale snad zítra ty fotky pomůžou .. Děkuji předem za odpovědi
A ještě by někoho mohly zajímat podmínky tak je sem rovnou napíšu:
Terárko velké dostatečně, kropíme aspon 2-4x denně, krmíme 3-5 cvrčků denně (podle velikosti), a pije také dostatečně a větrání má perfektní...A prosím omluvte případné gramatické chyby

Předmět Autor Datum
Fotky jsi měla vložit do již založeného vlákna. Na každej dotaz tady nezakládej nový vlákno, ale pok…
cejna 20.07.2013 15:16
cejna
A podmínky nevhodné skutečně jsou...rosení 2-4 denně je strašně moc, stačí ob den jednou...plus krmí…
Réza 20.07.2013 15:18
Réza
Na druhý fotce je vidět vybavení terárka celkem dobře. Vypadá to, že větrání je celkem velký, ale i…
cejna 20.07.2013 15:27
cejna
Tu velkou větev jsme dostali i s terárkem a na tu velkou se navazují menší větvě.. vitamíny ti ted b…
Anonym111 20.07.2013 15:53
Anonym111
Psala jsem krmení podle velikosti .. takže třeba 4 velký nebo kolem 5-6 menších .. jo a ta žárovka j…
Anonym111 20.07.2013 15:31
Anonym111
Pořád málo. Typ těch žárovek a složení vit-min směsi je tajný? Je jasný, že pokud tam má tu červenou…
cejna 20.07.2013 15:38
cejna
Ty větve jsou umístěný naprosto nevhodně, chce to tenší větve a taky jich to chce víc. Ta červená žá…
Réza 20.07.2013 18:27
Réza
To černé je už nekrotická tkáň. Je to určitě z nevhodného prostředí. Rosit stačí 2 x TÝDNĚ, má tam t…
Host123 21.07.2013 08:03
Host123
Chudák chameleon... spálená odumřelá kůže. Na fotce je vidět výhřevná horká červená žárovka která an… poslední
Ach jo 21.11.2013 10:41
Ach jo

Fotky jsi měla vložit do již založeného vlákna. Na každej dotaz tady nezakládej nový vlákno, ale pokračuj pouze v jednom. Už jsem ti to psal jednou.
Fotky jsou stejně nic moc. Může to mít spálený, nebo to může bejt nějaká plíseň z nevhodných podmínek.

Na druhý fotce je vidět vybavení terárka celkem dobře. Vypadá to, že větrání je celkem velký, ale i tak to rosení 4x denně je vražedný. Ta větev je pro chameleona naprosto nevhodná.
Přečti si pořádně tohle:
chameleon-jemensky
Uprav podle toho vybavení terária, sniž četnost rosení, přidej na krmení. To bude pro začátek stačit a můžeš to udělat hned.
Pak nám ještě vlož kvalitní fotku těch fleků, kvalitní fotku terárka, popiš nám jaké dostává chameleon vitamíny a minerály, popiš čím mu svítíš a jaký jsou teploty v teráriu. A pokud možno, to všechno do tohoto jednoho vlákna.

Tu velkou větev jsme dostali i s terárkem a na tu velkou se navazují menší větvě.. vitamíny ti ted bohužel nenapíšu protože je z toho strhlá ta nálepka -.- NEVÍM proč .. žárovku taky budu muset zjistit ale je tam klasická na osvětlení a klasická výhřevná žárovka .. v terárku máme umělé listy .. ale taky jí necháváme vylízt občas z terárka na ibišek ...

Pořád málo. Typ těch žárovek a složení vit-min směsi je tajný? Je jasný, že pokud tam má tu červenou žárovku na teplo a ta žárovka na světlo je obyčejná žárovka, tak to světlo je k prdu.
Pokud to opravdu nemůže být spálený (jak vypadá to terárko je taky asi tajný), tak se přikláním k tomu, že je to nějaká plíseň.
Když to shrnu, tak pokud radikálně neupravíte podmínky chovu, chameleona už moc dlouho mít nebudete. Stejně tak se asi těžko dočkáte nějaké kvalifikovanější rady, když nedodáte výše požadované informace + kvalitnější fotky.

Ty větve jsou umístěný naprosto nevhodně, chce to tenší větve a taky jich to chce víc. Ta červená žárovka je taky nevhodná, chtělo by to spíš pořídit alespoň UVB kompakt. Teď mi ale není jasná jedna věc: JAK MŮŽETE PODÁVAT ZVÍŘETI NĚCO, CO NEVÍTE, CO JE? Jak to dávkujete? Víte vůbec, jestli jsou to vitamíny, nebo minerály? Můžete toho dávat buď málo a nebo ho naopak systematicky předávkovávat, protože nevíte, co mu dáváte - proč si proboha nekoupíte něco jinýho?? Jak dováváte vitamin D3 a jak vápník? Já se teda vůbec nedivim, že je chameleon "smrtonosnej". Rosit 4X denně je šílenost, může to být klidně plíseň z nadměrné vlhkosti, nebo (tak nějak se toho dojmu nemůžu zbavit) to může být spálené a následně z té vlhkosti zhnisané, nebo se mu do toho prostě dala plíseň.

To černé je už nekrotická tkáň. Je to určitě z nevhodného prostředí. Rosit stačí 2 x TÝDNĚ, má tam tmu, podle mě chybí i vápník, déčko a chamík už to ,myslím, nerozdejchá pokud se výrazně okamžitě nezmění způsob chovu + nějaká antibiotická mast na ty rány.

Chudák chameleon... spálená odumřelá kůže. Na fotce je vidět výhřevná horká červená žárovka která ani není pro chamelóny taže že by zdroj popálení? + to přehnanné rosení takže okamžitá infekce a plíseň. Prosím vás než si koupíte takové zvíře, zjistěte si o tom něco než jej takhle drasticky trápit!!! Bohužel chameleónkovi se kůže do původního stavu nenavrátí...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru