Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Krajta královská - krmení

Chtěla bych se zeptat na množství potravy (myšáka) na jedno krmení - Mám Krajtu královskou, krmila jsem 2 myšákama v úterý (potkany nedávám, špatná zkušenost) a had se mi zdál stále hladoví - slézal ze svého místa, hledal a "číhal"...proto jsem ve středu zašla ještě pro jednu, kdyby náhodou a nestačila jsem se divit, jak rychle jí slupnul...Jenže i teď mi přijde, že by si dal ještě, kdykoli přijdu domů, vyleze ze svého místa a jakoby čekal, lovil...Většinou krmím jednou cca. za 2 týdny - podle chuti, většinou poznám kdy by si myšáka už dal...ale tohle se mi opravdu ještě nikdy nestalo. Někde se píše, že překrmování není dobré...vždy mu taky ty dvě myši bohatě stačily, až teď mi přijde opravdu stále hladovej...

Předmět Autor Datum
Zdravím, raději nepřekrmovat jsou případy kdy překrmení hada vedlo k tomu že nestíhal trávit a začal…
Pepas 02.08.2013 20:47
Pepas
Tak děkuju...taky mě to překvapilo, proto jsem chtěla znát názor ostatních a popřípadě co tedy uděla…
kačka258 02.08.2013 22:35
kačka258
Hele to s tim hnitím je pravda nebo urban legend?! Jako můj had obvykle žere jak prokopnutej ale ta… nový
Krutopřísnice brčálo 03.08.2013 07:34
Krutopřísnice brčálo
Takhle, já to právě taky nemám potvrzené taky jsem to právě četl od někoho už celkem dávno uvidíme j… nový
Pepas 03.08.2013 07:40
Pepas
U mláďat běžněji chovaných nejedovatých druhů obecně (cca do jednoho roka) krmím co jsou schopny sež… nový
Vladěk 03.08.2013 10:20
Vladěk
Info o teorii krmení sice mám načtený, ale když se takhle doslechnu něco navíc, ráda to prokonzultuj… nový
Krutopřísnice brčálo 03.08.2013 11:56
Krutopřísnice brčálo
Taky by mě právě zajímalo jestli je na tom něco pravdy. nový
Pepas 03.08.2013 12:40
Pepas
Pepas: Nic ve zlým, ale tak na druhou stranu pokud už to tady šíříš, tak by sis to mohl aspoň předtí… nový
Krutopřísnice brčálo 03.08.2013 13:17
Krutopřísnice brčálo
No hele ono je lepší krmit méně než cpát do regiusky 4 myši tydně v tom mám určitě pravdu. To o tom… nový
Pepas 03.08.2013 14:05
Pepas
Tak o tom žádná, nepřežírat, to nikdo nezpochybnil. Už kvůli tý případný obezitě:) Ještě k zadavate… nový
Krutopřísnice brčálo 03.08.2013 14:37
Krutopřísnice brčálo
píše že špatná zkušenost. Asi hada škaredě hryznul nový
Pepas 03.08.2013 14:58
Pepas
Tak s tim potkanem, slusne receno, slahnout o hranu boxu a nekousne uz :)) poslední
MN. (mobil) 03.08.2013 15:07
MN. (mobil)

Hele to s tim hnitím je pravda nebo urban legend?!

Jako můj had obvykle žere jak prokopnutej ale taky si už dvakrát (březen a nedávno v průběhu června/července) dal pauzu skoro měsíc (vždy v tom zahrnuty svleky takže zas nic tak extrém) ale zase se pak ráda nadlábne, klidně potkánka a po tejdnu dalšího... je teda fakt, že dokud byla malá krmila sem míň a častějc (myš) ale co žere potkany tak sme frekvenci snížili. Takže třeba po 10 dnech. Je to ale spíš nepravidelný (jak stihnu z práce otevřenej zverák), obecně je totálně neproblémová, ale tohle jsem tu zatim četla jen od nějakýho taky začátečníka "že to někde slyšel" což je zdroj kterej většinou vyhodnocuju jako neexistentní, ale pokud to už čtu podruhé tak se musím zeptat. Jinak pokud nemaj menší potkany a kupuju myš tak vybírám přerostlý a dávám taky rovnou dvě.

Takhle, já to právě taky nemám potvrzené taky jsem to právě četl od někoho už celkem dávno uvidíme jak se k tomu vyjádří někdo zkušenej taky by mě to zajímalo co je na tom pravdy. On pokud had sežere hodně a má dobré podmínky na trávení (teplo) tak to asi nevadí, ale jinak na tom něco být může. Taky jsem před 2-ma dny narval do mláděte B.C 3 obrovské myši sem se jich potřeboval rychle zbavit. U té třetí sem neveděl jestli se do něj vůbec vejde, ale nakonec si to tam nějak uskládal :)
Taky dávám mláděti B.C co se do něj vejde protože se mi ty myši neskutečne množí začnu je asi házet do kompostu.

U mláďat běžněji chovaných nejedovatých druhů obecně (cca do jednoho roka) krmím co jsou schopny sežrat. Cca 1 - 2 krmné hlodavce přiměřené velikosti/týden.
U adultů se mi osvědčilo zkrmovat cca na dospělého hada +- okolo 20-ti krmných hlodavců přiměřené velikosti na kus/rok(u samce)
...a 25 - 35 kusů krmných hlodavců na samici (počet záleží od výdaje energie do rozmnožení).
Krmení navíc pokládám za zbytečný. Mám rád hady stále polohladové, kdykoli ochotny vzít krmného hlodavce a u kterých je dobře vidět osvalení.
Je zbytečné je nározově překmit a čekat jestli to vyblejou,
...a při dlouhodobém překrmování čučet na to jak tloustnou. Některé druhy se dají doslova vykrmit (jako třeba zrovna hroznýši), ...až hnus.
Ale konkrétně pokud krajty královské začnou žrát sezoně, pak je nutný se tomu přizpůsobit. Moje už dospělé žraly pravidelně jen cca 4 měsíce v roce. Takže jsem se každý rok po tuto krátkou dobu snažil do nich dostat co šlo.
Jinak si myslím, že informací o krmení je všude majlant.

Info o teorii krmení sice mám načtený, ale když se takhle doslechnu něco navíc, ráda to prokonzultuju. Díky za odpověď, tvůj text mě uklidnil, šlo mi vysloveně o to, jestli se doopravdy někomu (konkrétně - ne kámošovi kámoše známýho) stalo, že mu zevnitř uhnil had páč mu dal třeba většího potkana než obvykle, nebo ho po delší "pauze" krmil víc aby to "dohnal" což se mi z podstaty věci nezdá, ale jak řikám - když už to slyším podruhý, zajímám se.

Pepas: Nic ve zlým, ale tak na druhou stranu pokud už to tady šíříš, tak by sis to mohl aspoň předtím ověřit, než to podáš jako fakt jako jsi učinil v prvním příspěvku.
Pak to tady na Poradně (a nejenom) nemá vypadat jak to vypadá když každej podá jako zaručenej fakt něco, co ve skutečnosti jen nepodloženě plácá a ani neví kde to slyšel.

edit: Jde mi o to, že nejdřív napíšeš "jsou známy případy, kdy někomu uhnil had na přežrání", na dotaz jestli to je pravda "někde jsem to četl ale nevím kde" a třetí příspěvek je tvůj dotaz "je na tom vůbec něco pravdy?" dost úlet chlape. :/

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru