Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Krajta královská - krmení

Chtěla bych se zeptat na množství potravy (myšáka) na jedno krmení - Mám Krajtu královskou, krmila jsem 2 myšákama v úterý (potkany nedávám, špatná zkušenost) a had se mi zdál stále hladoví - slézal ze svého místa, hledal a "číhal"...proto jsem ve středu zašla ještě pro jednu, kdyby náhodou a nestačila jsem se divit, jak rychle jí slupnul...Jenže i teď mi přijde, že by si dal ještě, kdykoli přijdu domů, vyleze ze svého místa a jakoby čekal, lovil...Většinou krmím jednou cca. za 2 týdny - podle chuti, většinou poznám kdy by si myšáka už dal...ale tohle se mi opravdu ještě nikdy nestalo. Někde se píše, že překrmování není dobré...vždy mu taky ty dvě myši bohatě stačily, až teď mi přijde opravdu stále hladovej...

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
U mláďat běžněji chovaných nejedovatých druhů obecně (cca do jednoho roka) krmím co jsou schopny sež…
Vladěk 03.08.2013 10:20
Vladěk
Info o teorii krmení sice mám načtený, ale když se takhle doslechnu něco navíc, ráda to prokonzultuj…
Krutopřísnice brčálo 03.08.2013 11:56
Krutopřísnice brčálo
Taky by mě právě zajímalo jestli je na tom něco pravdy.
Pepas 03.08.2013 12:40
Pepas
Pepas: Nic ve zlým, ale tak na druhou stranu pokud už to tady šíříš, tak by sis to mohl aspoň předtí…
Krutopřísnice brčálo 03.08.2013 13:17
Krutopřísnice brčálo
No hele ono je lepší krmit méně než cpát do regiusky 4 myši tydně v tom mám určitě pravdu. To o tom…
Pepas 03.08.2013 14:05
Pepas
Tak o tom žádná, nepřežírat, to nikdo nezpochybnil. Už kvůli tý případný obezitě:) Ještě k zadavate…
Krutopřísnice brčálo 03.08.2013 14:37
Krutopřísnice brčálo
píše že špatná zkušenost. Asi hada škaredě hryznul
Pepas 03.08.2013 14:58
Pepas
Tak s tim potkanem, slusne receno, slahnout o hranu boxu a nekousne uz :)) poslední
MN. (mobil) 03.08.2013 15:07
MN. (mobil)

U mláďat běžněji chovaných nejedovatých druhů obecně (cca do jednoho roka) krmím co jsou schopny sežrat. Cca 1 - 2 krmné hlodavce přiměřené velikosti/týden.
U adultů se mi osvědčilo zkrmovat cca na dospělého hada +- okolo 20-ti krmných hlodavců přiměřené velikosti na kus/rok(u samce)
...a 25 - 35 kusů krmných hlodavců na samici (počet záleží od výdaje energie do rozmnožení).
Krmení navíc pokládám za zbytečný. Mám rád hady stále polohladové, kdykoli ochotny vzít krmného hlodavce a u kterých je dobře vidět osvalení.
Je zbytečné je nározově překmit a čekat jestli to vyblejou,
...a při dlouhodobém překrmování čučet na to jak tloustnou. Některé druhy se dají doslova vykrmit (jako třeba zrovna hroznýši), ...až hnus.
Ale konkrétně pokud krajty královské začnou žrát sezoně, pak je nutný se tomu přizpůsobit. Moje už dospělé žraly pravidelně jen cca 4 měsíce v roce. Takže jsem se každý rok po tuto krátkou dobu snažil do nich dostat co šlo.
Jinak si myslím, že informací o krmení je všude majlant.

Info o teorii krmení sice mám načtený, ale když se takhle doslechnu něco navíc, ráda to prokonzultuju. Díky za odpověď, tvůj text mě uklidnil, šlo mi vysloveně o to, jestli se doopravdy někomu (konkrétně - ne kámošovi kámoše známýho) stalo, že mu zevnitř uhnil had páč mu dal třeba většího potkana než obvykle, nebo ho po delší "pauze" krmil víc aby to "dohnal" což se mi z podstaty věci nezdá, ale jak řikám - když už to slyším podruhý, zajímám se.

Pepas: Nic ve zlým, ale tak na druhou stranu pokud už to tady šíříš, tak by sis to mohl aspoň předtím ověřit, než to podáš jako fakt jako jsi učinil v prvním příspěvku.
Pak to tady na Poradně (a nejenom) nemá vypadat jak to vypadá když každej podá jako zaručenej fakt něco, co ve skutečnosti jen nepodloženě plácá a ani neví kde to slyšel.

edit: Jde mi o to, že nejdřív napíšeš "jsou známy případy, kdy někomu uhnil had na přežrání", na dotaz jestli to je pravda "někde jsem to četl ale nevím kde" a třetí příspěvek je tvůj dotaz "je na tom vůbec něco pravdy?" dost úlet chlape. :/

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru