Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemZamknutoVyřešeno Preco musite byt zase odlisni a nazyvate Pytony Krajtami

To, ze mate ine nazvy mesiacov ako maju ostatne staty by som este zobral, dobre chcete si zachovat historicke nazvy a odmietate sa prisposobovat dobe. To, ze "petka" neni 5 mi sice do hlavy nejde, ale vysvetlili mi to uz a tiez je v tom historia vraj. Ale preco volate Pytony Krajtami mi do hlavy nejde, kedze nazvoslovie predsa vacsinou vychadza z latinskeho a Pytony su aj v latincine.
Vie mi niekto vysvetlit preco mate Krajty, ked ostatne staty maju Pytony?
Pletiete tym totizto ludi, ja som sa pomerne dlho cudoval, ze co furt spominate nejake Krajty, ked som o takom hadovi nikdy nepocul az mi to zacalo byt divne a pozrel sa na to blizsie...a sak ona to neni Krajta, ved on je to Pyton. No jo, Cesi, zase sa musia odlisovat od ostatnych deti:-).

Když se neumíte ani u banality chovat slušně (více lidí), tak zamykám. I na, s porminutím, blbost. Se dá odpovědět slušně. (Uroboros) (fleg)

Pre vsetkych, ktorym nedochaza zmysel otazky...po latisnky nazov tohoto druhu je Python, vo vacsine krajin sa prebral automaticky tento nazov, takze ma zaujimalo preco a ako sa dostali cesky narod k nazvu Krajta. Asi 3 ludia zodpovedali moju otazku uplne vycerpavajuco, bohuzial cely dojem pokazilo opat par blblcov. (fleg)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Že zakladatel vlákna zřejmě trpí obsesí udělat ze sebe za všech okolností pitomce, to jsme tu zjisti… poslední
Aurifer 09.08.2013 14:53
Aurifer

Zpět do poradny Nahoru