Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kukla motýla...

Dobrý den.
Mám zvláštní dotaz- jak odolná je kukla motýla? Ptám se, protože jsem při přípravě kapustového listu pro morče nalezl na listu dvě housenky a jednu kuklu, housenky jsem přemístil do houseníku v pořádku, ale kukla mi při odstřihování od zbytku kapustového listu spadla na zem asi ze 120 cm. Může se i přesto z kukly něco vylíhnout?
Možná jde o drobnost, ale já bych chtěl, aby se mi alespoň nějaký experiment povedl. Je mi dvanáct let a již od asi sedmi let se snažím stát se chovatelem různých drobných bezobratlých živočichů, ale kromě stínek a mnohonožek u mě žádný takový tvor nepřežil déle než týden. Stále totiž dělám úplně hloupé chyby.
Hlemýždi zahradní, které mi taťka přivezl až z vesnice, kde byli přemnoženi sice nepošli přímo u mně, ale také u mně nic nesnědli. Pošli až asi týden poté, co jsem je vypustil za dům. Měli rozpsknuté ulity. To mi bylo asi sedm.
Sekáč domácí, kterého jsem odchytil, abych měl názornou ukázku ke svému referátu o pavoukovcích odházel téměř všechny nohy až mu zbyli jenom tři- bylo to nejspíše tím, že jsem mu ve sklenici při přenosu do školy a zpět nechal kameny a také vodu, která se na něj asi vylila. Pak jsem ho již raději vypustil na chodbu, kde do dalšího rána nebyl. Nevím kam zmizel, ale asi nepřežil. To mi bylo asi osm nebo devět.
Ze dvou žížal, které jsem choval- jedna zahynula a druhá téměř taky. Nevím, čím to bylo, možná tím, že pokaždé, co vylezli na povrch hlíny- hned jsem je vytáhl, abych je zkontroloval (Již si na to přesně nepamatuji, ale možná jsem je i vyhrabal!), možná pouze nevhodnou půdou. Bylo mi nejspíše devět nebo deset.
Kvůli přílišnému kontrolování možná zahynula i moje zlatoočka. To mi bylo zhruba deset.
Jedna samice listonoha amerického byla když zahynula sice již šest týdnů stará, ale stejně si myslím, že jsem její konec trochu uspíšil přílišným čištěním jejího akvária. To mi bylo asi jedenáct.
A teď ta kukla, no i když tento problém asi není jediný s housenkami. Jednu housenku jsem dnes asi vyrušil při kuklení, ale mě vůbec nenapadlo, že by se mohla kuklit- byla ještě celkem dost malá. Jenže pak jsem si všiml, že druhá stejně velká housenka už se zakuklila, tak jsem si řekl, že jsem tu první housenku asi vyrušil při kuklení (Visela na vlákně a nehýbala se- já myslel, že umřela.).
Děkuji za jistě přívětivou odpověď.
Nashledanou.
Změna předmětu, původně: Kukla... (MadMike)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dobrý den,mohu se zeptat,jak velká je kukla lišaje smrtihlava? Našla jsem velmi podobnou jako je na… poslední
Kuklička 24.05.2014 10:58
Kuklička

Dobrý den,mohu se zeptat,jak velká je kukla lišaje smrtihlava? Našla jsem velmi podobnou jako je na obrázku(prví tři),akorát je tmavší a větší.... Aještě se chci zeptat jak ji chovat. Já ji chovat ve vetší sklenici,dole hlína cca 7cm pak tráva a nějaký klacík nebo kamínek a nahou papír s dirkama zagumičkovaný... Děkuji za případné rady a odpovědi. Ps je mi teprve 11 let

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru