Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Leguán zelený - kdy krmit?

Ladislave watty ti nikdo neporadí, protože výsledná teplota v teráriu při použití světelných zdrojů závisí na spoustě faktorech. Od materiálu terárka přes větrání a rozmístění větví atp. až po teplotu v místnosti, ve které terárium bude. Terárko se taky nevytápí na jednu konstantní teplotu, ale je potřeba vytvořit alespoň 2 různé teplotní zóny. Vyhřívací (až 50°C) a řekněme bivakovací (kolem 28°). Když to v teráriu v některých místech klesá až na pokojovku, nevadí, pokud má to zvíře možnost se kdykoliv dobře vyhřát. To je základ.
Půlroční mládě bych dal klidně nejdřív do menšího terária, dřív se uklidní. Hlavně na hloubku. Radím pořádně si to rozmysli, ono chov leguána a gekončíka je něco co do náročnosti uplně jinýho a jakožto student střední školy v posl. ročníku... co víš, co bude za rok ;-).
S krmením ráno určitě není žádnej problém - někteří nenažranci chroupají už i za svítání před rozsvícením. Legoš se nají, kdy chce, když to "zelený" umyješ, vyrdží čerstvý.

PS: kdyžtak - názvy zvířat v češtině se uprostřed věty píšou vždy s malým písmenem na začátku. Takže ne Leguán Zelený, ale leguán zelený. Gegon je ve skutečnosti gekon.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny