Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem ooteka švába ?

Prosím poraďte nemohu najít jak vypadá ooteka švába argent. A zda první stadium po vajíčku je taková housenka. Při úklidu chovneho boxu jsem něco takového našla a nevím jestli to vyhodit coby parazita nebo zlikviduji potomstvo. Díky za odpověď. Prosím jestli by jste mohli na email recmanikovas& seznam.cz

Předmět Autor Datum
Dubie ootéky nekladou a malé dubie už vypadají jako dubie, housenku vyhodit.
Hroznak 22.08.2013 19:33
Hroznak
pokud se ti tam vyskytují takové housenky, tak to budou možná larvy kožojedů (vypadají jako malý chl…
Aurifer. 22.08.2013 20:35
Aurifer.
Tak, švábí nymfy vypadají až do posledního svleku v podstatě stejně, jen se postupně zvětšují. House…
Paganae 22.08.2013 21:36
Paganae
Ja bych uvital neco co zere larvy smutnic :) (Tohle je pohoda u zophobasu, to jsou terminatori)
lucifer 22.08.2013 21:54
lucifer
Stačí nasadit něco ze širokého sortimentu běžně se vyskytujících dravých breberek a smutnice už nebu…
Paganae 23.08.2013 02:44
Paganae
Smutnice (Sciaridae) velký problém nejsou nikdy. Problém jsou Phoridae, to je jeden z nejotravnějšíc…
G.D. 23.08.2013 09:44
G.D.
Jo, a to je pořádný svinstvo. A nejhorší na tom je to, že ono to nežere jen nekrotizující tkaniva, a…
Aurifer. 23.08.2013 12:05
Aurifer.
Jop, strašná monstra...některé druhy jdou i na lidi. Často jim nedělá problémy si vhodnou ranku pro…
Paganae 23.08.2013 15:09
Paganae
to byly hrbilky, ty i hnusně kousaly. Navíc napadají i třeba zdravá malá mláďata žáb a šneků. Co se… poslední
Aurifer. 23.08.2013 19:37
Aurifer.

pokud se ti tam vyskytují takové housenky, tak to budou možná larvy kožojedů (vypadají jako malý chlupatý moučňák), ty mají chovy krmného hmyzu dost v oblibě. Chovu nijak neškodí, žerou hlavně švábí svlečky.

Tak, švábí nymfy vypadají až do posledního svleku v podstatě stejně, jen se postupně zvětšují. Housenky rozhodně nemají, ale pokud jde právě o kožojeda, nebo jiného "odpadožravého" brouka, nehrozí od nich žádné nebezpečí. Právě naopak, znám pár chovatelů, kteří si do kolonií švábů tyto brouky záměrně nasazují, aby pomáhali s úklidem (žerou uhynulé šváby, svlečky, zbytky jídla, někdy i výkaly)...

Smutnice (Sciaridae) velký problém nejsou nikdy. Problém jsou Phoridae, to je jeden z nejotravnějších žívočichu co nás teraristy obtěžují. Pokud to má velikou samii, miniaturní samčeky, žere to uhynulě živočichy, vytěsňuje octomicky, cpe se do kolonií švábú a dokonce to najdete na živých zvířatech v nekrotizujících tkanivách tak to jsou Phoridae.

Jo, a to je pořádný svinstvo. A nejhorší na tom je to, že ono to nežere jen nekrotizující tkaniva, ale leze to do jakékoliv otevřené ranky a klade tam vajíčka. Třeba čerstvě vylíhlým mláďatům do ještě neuzavřeného pupíku. A pokud se ta vajíčka včas neodstraní než se vylíhnou, tak larvy normálně toho prcka vyžerou zaživa.

Jop, strašná monstra...některé druhy jdou i na lidi. Často jim nedělá problémy si vhodnou ranku pro cestu do těla vytvořit, když žádnou existující nenajdou. Nesnáší sucho a nechají se snadno nalákat do pastí s masovým vývarem, ve kterých se utopí. Nevím ale, jak dobře by to zabralo na větší zamoření.

to byly hrbilky, ty i hnusně kousaly. Navíc napadají i třeba zdravá malá mláďata žáb a šneků. Co se týče těch pastí, tak ty obdobné používám, no...lahev s vodou a kapkou krve, nebo kouskem masa. Dost se jich v tom utopí, ale v krmném hmyzu se rychle zase nalíhnou další. Já si je právě zavlekla s krmným hmyzem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru