Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Potkaní holky - jak sbližovat

Ahoj všichni,
máme doma asi dva týdny potkaní slečnu (měli jsme potkany i předtím). Máme ji venku 95% času, co jsme doma.
Vždycky, když jsme přišli do pokoje vyletěla na stranu klece a prostrkovala hlavu, ať už ji pro boha někdo vezme do ruky a podrbe na břiše, celá smutná, bez kamarádky. Tak jsme se dnes vydali pořídit potkanku a dovezli jsme jí někoho, s kým trávit volné chvíle.
Obě jsou malinký, myslím, že i kdyby se snažily o sto šest, navzájem si neublíží. Chtěli bychom je co nejdříve dát dohromady, tak bych prosil o rady - popíšu, co se mezi nimi zatím děje.
Nová potkanice má zatím strach o holý život, neví, co se děje, takže se snaží schovat v polštářích. Pokud okolo ovšem projde ta ona starší, pronásleduje ji - je schopna se i zakousnout do ocasu, aby jí neutekla a nechá se vláčet. Starší o ní nejeví moc zájem, je starší pravda zhruba o měsíc, jestli vůbec. Pokud podrbu nový přírůstek a zmerčí to, budeme jí říkat Jelly, tak se rozběhne, chytne mě za prst a táhne mě pryč. Až jsem v dostatečné vzdálenosti, začne mě olizovat tak rychle, že máte strach aby jí nevynechala pumpa. Říkám to furt, chtěli jsme potkana a máme psa :-) .
Máme velikou klec, kam by se vlezlo i 10 potkanů, vybavenou.
Máme v plánu přidat nové hammocky, vyměnit podestýlku, nastražit misky až po okraj plné jídla. Než je dáme k sobě, bude muset prcek nocovat v krabici.
Myslíte si, že je brzy to zkoušet hned první den?
Díky za rady.
Přidávám foto, ale hemží se jak sviňa, z 50 vyšla tato ostře.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dobré zprávy :) [200wbgg.jpg] poslední
Rainy 28.08.2013 22:19
Rainy

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru