Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Svaby - alergie

Trosicku netradicni dotaz. Zajimalo by me,jestli jste se nekdo nekdy setkal s alergii na svaby?? Driv jsme s nimi pracoval naprosto v pohode,ale ted,zhruba po cca 4 letech se k nim nemuzu ani priblizit. Jen co otevru chovnou bednu tak zacnu kychat,tece mi z oci a zrudne mi krk jak krocanovy :-(. Doslo to tak daleko,ze jsem musel dat bedny pryc s pokoje kde spim,nemohl jsem v noci poradne dychat. Je to uplne stejne u dubii nebo b.discoidalis.Stejny problem je at uz je to chovna bedna,nebo uplne novy svaby v naprosto ciste krabici. Nevite nekdo cim by to mohlo byt?? Nejaky roztoci? Vim,ze by bylo nejlepsi zajit si na alergologii,ale doktory moc nemusim :-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Já mám alergii kožního charakteru. Problémy s dýchacím aparátem či očima vůbec ne, ale stačí, abych…
MadMike 04.09.2013 09:51
MadMike
Ja mel podobne problemy asi pred rokem. Mam doma kolem 80druhu svabu a u velike casti se mi stavalo,… poslední
chsajarsa-jinde 04.09.2013 20:16
chsajarsa-jinde

Já mám alergii kožního charakteru. Problémy s dýchacím aparátem či očima vůbec ne, ale stačí, abych si nevzal rukavice a dotknul se třeba jen proložky v chovné nádobě - nastává pomalu malomocenství. Praská mi kůže na prstech tak, že to vypadá jak kdybych se snažil si krájet prsty, ale neměl dost síly. Nedá se s tím ani dělat. Docela hnus - začaly to tartary a postupně se mi to rozšířilo na všechny šváby i sarančata. S rukavicema dobrý, ale některý švábi mají ostny na nohách tak ostrý, že mi propíchnou i rukavice a už to jede (to ale musím mít toho švába v ruce, což se moc často nestává). Co je zajímavý, že nepomůže ani okamžitej oplach rukou (mýdlo, alkoholový desinfekční roztok a ani ředidlo nebo benzín, ještě jsem nezkoušel letlampu a horkovvzdušnou pistoli :-D). Pomůžou mi jen kortikoidy nebo marijánková mast ;-)

Ja mel podobne problemy asi pred rokem. Mam doma kolem 80druhu svabu a u velike casti se mi stavalo, ze jsem pak dlouho kychal a mel ucpany nos. Tento problem trval asi pul roku a pak to najednou preslo,ted uz mi nic neni. Hodne znamych popisuje problemy u ruznych skupin svabu( hlavne "sycaci").

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru