Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výbojka + infračervená žárovka pro ještěry ?

Co kdybych jim do terária dala klasické bodovky místo té výbojky a 1X za měsíc jim místo toho kípla AD3 COMBISOL. Někde jsem četla, že je to dokonce lepší.
Co myslíš, že je lepší, jíst červenou papriku a brokolici nebo do sebe ládovat céčko pětistovku z tabletek lékárny, třeba od firmy s přínačným názvem BerlinChemie? ;-). Jaké jsou optimální dávky syntetického vitamínu A a vitamínu D3 víš? ;-) Jak zajistíš, aby v případě přílišného podání byl vit. D3 odbourán(to má totiž v režii také UVB - v dlouhých vlnových délkách)? A co to Ačko, víš, kolik ho v tom combisolu je? kolik se má podávat vitamínu A? a kolik ho to zvíře bude mít ze stravy? (víš třeba, kolik betakarotenu je v mrkvi? jak pak nadávkuješ combisol, když bude mít třeba 3x měsíčně mrkev? - tj. příklad)
Neřekl bych, že je to lepší. Pouze levnější.

3 leguáni - to jako, že si koupíš jen tak 3 mláďata a šoupsneš je do jednoho terárka? opravdu ti nechci kazit nadšení, ale v momentě kdy začnou dospívat můžou začít pěkný jatka. V přírodě jsou to sice zvířata žijící ve skupinách (a mladí drží při sobě) tam ale neobývají prostor velikosti větší čí menší krabice. I chov jednoho páru leguánů může být a dovolím si napsat že i často je dost problematický. Můžu ti tu brečet na dvě stránky, ale v tvým vlastním zájmu - 3 legoši, minimálně 2, spíš 3 terárka. Stačí uplně jednoduše zařízený - pro případ, že by bylo nutný je postupně oddělit. Je hodně naivní si myslet, že si z těchto 3 sestavíš skupinu, takže počítej i s tím, že některý budeš muset dát pryč a některý zase přikoupit - s tím jsou spojený další záležitosti, jako např. to, že leguánů se dnes nedá dobře zbavit (tj. nikdo je nechce), můžeš si domů se zvířetem přitáhnout nějakou nemoc atp.
Jsou to hodně velký, v podstatě dost divoký zvířata, který se v teráriích mezi sebou spíš nesnesou než snesou.
Co se týče té infra - v noci neruší, ale ta zvířata potřebujou v noci taky nějakej pokles teplot, aby si mohl organismus odpočinout. Pokud bych chtěl v noci přecijen trochu přitopit, použil bych buď topení do podlážky (přes termostat, na třeba 25-26°) nebo keramický topný zářič.

PS: do předřadníku pro jednu výbojku se dá zapojit jedna výbojka, existují i předřadníky pro dvě výbojky, víc nelze. Samotná problematika osvětlení je na dlouho.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny