Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zanedbaní pagekoni

Zdravím, v úterý nám od jednoho nejmenovaného internetového obchodu dorazili dva mladí jedinci pagekonů řasnatých. V den příjezdu jsme je nechali v klidu a ani jsme se moc nedivili, že nechtějí žrát. Ve středu jsme zjistili, že se zvířata neudrží na skle, občas se třesou a celkově se pomalu pohybují. Jeden sice snědl cvrčka obaleného ve vitamínech ale to je vše. Od středy je tak 2x denně krmíme kašičkou z medu, banánu a Roboranu pro plazy. Je mi jasné, že těm zvířatům chybí vitamíny. Ale dnes už oba seděli na skle a celkově se i trochu více hýbali. Cvrčky stále nechtějí. Mají je v teráriu a neubylo jich. Mám 2 otázky: 1- Stačí Roboran pro plazy, nebo máme přidat i jiné vitamíny? 2- Zítra jim chceme vylepšit kašičku rozšlehaným syrovým vejcem a mixovanými játry kvůli vitamínům a živočišným bílkovinám. Předpokládám, že jim to neublíží ale pomůže to?
Předem díky za všechny rady :-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jj. souhlasím s Luciferem, ten Roboran by měl stačit, pokud to mělo viditelný efekt. Já v těhle příp…
VilemC 06.09.2013 16:25
VilemC
Pokud nějaké živočišné příměsi, tak bych raději než nějaká drůbeží játra či co, použil rozmačkaného…
krokodýl 06.09.2013 20:29
krokodýl
Děkuji za všechny rady. K Roboranu dostali do medu a banánu ještě Plastin a v pondělí zkusíme tu Rep…
V.R. 07.09.2013 17:14
V.R.
No mě osobně se zdá jako nesmysl si vůbec nechat zaslat tak běžné zvíře,kterých je každé burze kotel…
strastav 07.09.2013 17:51
strastav
Máme zvířata do teraristického kroužku, který financuje škola. Tudíž od všeho potřebujeme doklady o…
V.R. 08.09.2013 15:42
V.R.
Máme zvířata do teraristického kroužku V.R. ozvi se mi bud do SZ nebo na mail zvarazdenek@email.cz
Zdoter 08.09.2013 19:58
Zdoter
Abych to uvedla na pravou míru, máme na kroužek grant od EU, čili peníze jsou. Ředitel kroužek chce…
V.R. 09.09.2013 06:14
V.R.
V žádném případě jsem tě nechtěl odradit,naopak držím palce....Jen tedy,abychom se vrátily k tématu,…
strastav 09.09.2013 07:29
strastav
Tak předpokládám, že peníze nejsou na zvířata, ale na provoz ;-). Každopádně zpátky k tématu, protož…
VilemC 09.09.2013 13:55
VilemC
S lezením na sklo problémy nemá, už se tam i udrží :-) Dneska dostala do malého boxu 3 cvrčky a jedn…
V.R. 09.09.2013 18:48
V.R.
Tak držíme palce v jednání s obchodem a ať se zvířatům daří ;-). poslední
VilemC 10.09.2013 12:50
VilemC

Jj. souhlasím s Luciferem, ten Roboran by měl stačit, pokud to mělo viditelný efekt. Já v těhle případech doporučuji ještě přímo vápník určený původně tuším pro děti, který ale výborně plní funkci doplnění vápníku i u ciliátů, navíc je to sladké, takže se to dobře přimíchává do kašiček.
http://vitaminy-a-mineraly.heureka.cz/ivax-pharmac euticals-calcium-chloratum-100ml/ ;-) Ty živočišné věci bych jim vůbec nedával. Není to jejich přirozená strava, takže bych od toho nic dobrého nečekal.

Děkuji za všechny rady. K Roboranu dostali do medu a banánu ještě Plastin a v pondělí zkusíme tu Repashi. Doufám, že co nejdřív začnou baštit sami. Všimli jsme si ale, že holčička má možná něco s páteří. Má jakoby trochu hrb uprostřed zad. Vyfotím jí a někdy během týdne sem vložím foto. Dost mě to mrzí, ostatní zvířata co jsem si od té firmy objednávali přišla v pořádku a jsou zdravá. Zapomněla jsem také zmínit, že přijeli vlakem jen v plastových krabičkách na ubrousku, dost možná po cestě prostydli...

Máme zvířata do teraristického kroužku, který financuje škola. Tudíž od všeho potřebujeme doklady o koupi aby jsme si to mohli nechat od účetní proplatit. Nevím, nevím jak je to burzách s dokladem o koupi. Navíc, jsme z Chrudimi a možná se pletu, ale o tera burze v Pardubicích nic nevím...Zakládám ten kroužek jakožto student v podstatě z vlastní iniciativy a z velké části ve svém volném čase. Zaplatit x set korun za cestu na traristickou burzu někam do větší dálky se mi opravdu nechce, protože to mi nikdo nezaplatí...

Abych to uvedla na pravou míru, máme na kroužek grant od EU, čili peníze jsou. Ředitel kroužek chce založit z důvodu přilákání studentů na školu (osobně tomu moc nevěřím, ale proč mu to vyvracet :-) ) A nejsem jediný člověk, co se tím zabývá. Oficiálně to dostali za úkol dva naši učitelé. Oba s bohatými zkušenostmi v teraristice a chovech obecně. Já se k tomu dostala jen ze svého vlastního nadšeného zájmu začátečníka a píšu si na tom absolventskou práci. Jenže když pánové viděli, že mají pracovní sílu zadarmo, tak na mě postupně přešla většina starostí a práce se založením. Nechala jsem na tom polovinu letních prázdnin a nechce se mi s tím už teď seknout. Nehledě na to, že si na tom už opravdu musím napsat tu práci. Díky za info o pardubické burze :-)

V žádném případě jsem tě nechtěl odradit,naopak držím palce....Jen tedy,abychom se vrátily k tématu,pokud máte peněz jak sra...,tak už vůbec nechápu,proč nezajedete na burzu s desítkou na zadku a koupíte si to,co vidíte??Ale už neodepisujte,jen vám fandím a vydržte....

Tak předpokládám, že peníze nejsou na zvířata, ale na provoz ;-). Každopádně zpátky k tématu, protože se tu v té diskusi od něj tradičně hodně uhnulo. Jestli má samička křivá záda, může to být následky nedostatku vápníku a je docela pravděpodobné že ikdyž to rozdýchá, tak jí to zůstane. Jestli to není nějak extrémně moc, tak by to nemělo vadit. Jestli to je hodně, tak jí to bude bránit v lezení apod. a pak by možná stálo za to vyměnit jí a tuhle "utratit". Zkoušeli jste zvířata reklamovat? Když na to máte doklad? Tohle by Vám podle mého názoru dokázal každý trošku rozumný veterinář potvrdit, že jsou zvířata postižená špatnou výživou a dát vám to jako potvrzení pro reklamaci.

S lezením na sklo problémy nemá, už se tam i udrží :-) Dneska dostala do malého boxu 3 cvrčky a jednoho už nemůžeme najít, čili je nejspíš v ní :-) Peníze jsou na založení, ale nijak závratná suma to není a něco už je pryč, takže žádná sláva. Na křivici z nedostatku vápníku se shodli už dva lidé, kteří jí viděli a geky chovají. Shodli jsme se na tom, že pryč jí dát nechceme, je to sice zvíře pro školu, ale za těch pár dní už je prostě ,,naše" :-) Navíc se pomaloučku začíná zlepšovat. Obchod už jsem kvůli tomu kontaktovala. Chtěla jsem zdravou samici za poloviční cenu s tím, že tuhle si z výše uvedených důvodů necháme. Nejsou zrovna vstřícní :-) Ale jednáme, tak uvidíme jak se to vyvrbí.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru