Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem 3D pozadie do terária

Zdravím, chystám sa spraviť 3D pozadie do terária pre agami bradaté, ale mám pár otázok ohľadom výroby:

1. Ako upevniť pozadie o terárium? Nalepiť duvilax lepidlom, či poznáte iné spôsoby?
2. Po vyformovaní pozadia mám naniesť "kléber" - stavené lepidlo, ktoré spevní pozadie, alebo mám rovno naniesť duvilax lepidlo a začať nanášať piesok?
3. Aké je najlepšie lepidlo, s ktorým budem lepiť piesok? Čítala som, že disperzné lepidlo Duvilax, alebo lepidlo na papier značky Herkules..
4. Mám lepidlo zriediť s vodou, či nie? A ako mám naniesť piesok na pozadie? Čítala som o dvoch možnostiach, 1. naniesť lepidlo a sypať piesok, následne nechať vyschnúť a hotovo.... 2. nasypať piesok do lepidla a nanášať tak so štetcom na pozadie (osobne sa mi to viac pozdáva, len mám obavy, či sa niečo nestane s lepidlom keď tam dám piesok)

Ešte na záver otázka, mám terárium z OSB dosiek s rozmermi 127x62x90 (DxŠxV), aký hrubý polystyrén odporúčate, aby sa mi to nerozpadlo? Rozmýšľala som na zadnú stenu dať cca 5cm hrubý a na bočné cca 3cm. Stačí to, či treba viac?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Skúšali ste niekto nanášať lepidlo na pozadie spôsobom, že si dáte piesok do lepidla a nanášate to s…
RybkaLoO 23.09.2013 09:50
RybkaLoO
Tohle je tvoje terarium? poslední
Miste_1 30.09.2013 22:43
Miste_1
Zdravím, po neúspešných náteroch lepidla zmiešaného s pieskom (vyzeralo to hrozne umelo a nepokrylo… nový
RybkaLoO 28.09.2013 10:13
RybkaLoO
Jednoducho, zatret to este raz..a tie chody tam su na co tam? Tie by som vyhodil a pouzil by som na… nový
Cataphractus 28.09.2013 21:04
Cataphractus
Ďakujem za pomoc. Terárium je dokončené a fešandy si už užívajú v ňom :) [860299_379633662166934_63… nový
RybkaLoO 30.09.2013 12:30
RybkaLoO

Skúšali ste niekto nanášať lepidlo na pozadie spôsobom, že si dáte piesok do lepidla a nanášate to spolu šťetcom? Čítala som o tom zatiaľ len v jednom návode a neviem ako to funguje, resp. či bude vôbec vidno piesok, či ho lepidlo neprekryje...

Lepidlo mám kúpené Duvilax BD-20
Piesok - Exo Terra Desert Sand

Pozadie momentálne schne od klébru (stavebné lepidlo), je z polystyrénu a PU peny a keďže mám terárko veľkých rozmerov a je dosť ťažké nemôžem ho dať naležato, preto hľadám iný spôsob na nanesenie piesku na pozadie..

[p1060346.jpg]

Zdravím, po neúspešných náteroch lepidla zmiešaného s pieskom (vyzeralo to hrozne umelo a nepokrylo to všetky miesta..), sme sa rozhodli naniesť lepidlo na časť pozadia a hádzať piesok. Vyzerá to patrične lepšie, ale opäť sa naskytol problém:

Nie všetky miesta idú zahádzať (napr. PU pena zo spodu, či tesne nad poličkou), skúšali sme teda, že tie miesta zatrieme lepidlo zriedeným s pieskom (tentokrát sme dali veľa piesku), ale opäť bezúspešne. Nech dám akokoľvek viac piesku do lepidla, výsledok je vždy rovnaký, nepokryje to celé plochy :(

Ďalším problémom je, že niekde sa nám nachytalo viac piesku a je to pekne "hrubá" vrstva, a niekde zase tak málo, že presvitá pozadie..(viď. foto)

Neviem, ale proste mne sa to takto nepáči, moc kričia tie biele miesta :/ Nemáte dáke tipy ako tie plochy zakryť?
[p10603lfl.jpg]

Tesne nad poličkou
[p1060349.jpg]

[p1060352.jpg]

PS: S tou PU penou sa hrozne zle pracovalo, po dvoch vrstvách klébru (stavebné lepidlo), nám na niektorých miestach aj po zaschnutí praskol kléber, pretože PU pena zmäkla, a to má na obale napísané, že doba schnutia je cca 30 min. my sme ju nechali stáť 24 hodín :/ .. Ešte podotýkam, že to prasklo samé cez noc, nikto sa toho nedotýkal...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru