Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemZamknuto omraceni potkana

zdravim,za chvili zacnu krmit mou uzovku mensimi potkanky,protoze za mysi bych dal majlant..docetl sem se tu driv,ze pro bezpecnejsi krmeni hadu potkanem je ho "nejak" omracit ci mu "znevyhodnet" se branit,ale presne jak sem tu nevidel..samozrejme odpoved "klepni ho po hlave" je hezka,ale kdyz sem to nikde nevidel a ani neslysel a mam s tim nulove zkusenosti,muze mi nekdo polopate rict nebo ukazat,jak potkana omracit? jak,cim,kolik sily,kde..? kdyby byl nekdo sto chuti mi natocit soukrome video,bylo by to jen lepsi..

dekuji

vzhledem k tomu, že vše podstatné tu bylo řečeno a nadále už zase jenom hrozí emotivní výlevy duševně slabších jedinců, tak vlákno zamykám. (Aurifer)

Předmět Autor Datum
Diskusi jsem promazal a opravdu mne moc mrzí, jak se dnes teraristé dokážou chovat ke krmné kořisti…
MadMike 21.09.2013 07:46
MadMike
K této diskuzi jsem se dostala až když byla promazaná. Nicméně řešila jsem stejný problém, mlátit ně…
katka123 22.09.2013 09:14
katka123
Zákon č. 246/1992 Sb. §5c,(6) Chovatel, který chová hlodavce za účelem jejich hospodářského využití,…
Uroboros 22.09.2013 10:54
Uroboros
Tak tak jak jsem již psal na toto se hodí SodaStream=nasadí se na jehlu hadička-zvolí se potřebná ná…
Petrš 22.09.2013 11:28
Petrš
Jasně, to jsem tam zapomněla napsat. Já jsem si totiž novou nádobu nepořizovala, ale měla jsem doma…
katka123 22.09.2013 17:02
katka123
Mám si raději nechat pokousat hada, když všichni víme, jak mají potkani ostré zuby?
reccal 01.10.2013 17:08
reccal
vem potkana a ocas a práskni sním o podlahu (dlaždice, beton. Dostane obrovskou ránu do hlavy okamži…
Martin-12345 01.10.2013 15:39
Martin-12345
A mlácení o zem ne?
Galaris 01.10.2013 19:40
Galaris
Galaris: Když s potkanem, nebo myší švihneš o zem, je na fleku tuhej. Okamžitě a bez trápení. Podle… poslední
Réza 01.10.2013 19:44
Réza

Diskusi jsem promazal a opravdu mne moc mrzí, jak se dnes teraristé dokážou chovat ke krmné kořisti - inteligentním savcům. To, že je nějaké zvíře použito na nakrmení jiného ještě neznamená, že je méněcenné a žebychom se k nim měli chovat jako hovada, klepat je jako řízky nebo házet za živa do mrazáku (obojí je trestný čin týrání zvířat).
Pokud zadavatel nemá dost kuráže na to, aby potkana humánně usmrtil sám, může si koupit již zabíté a následně zmražené potkany.

Dovolím si použít Uroborosovu větu, která zmizela v promáznuté diskusi:

Buď krmte živym nebo mrtvym, cokoli mezi lze považovat za týrání. Čerstvě zabitá kořist funguje stejně jako živá.

K této diskuzi jsem se dostala až když byla promazaná. Nicméně řešila jsem stejný problém, mlátit něco živého po hlavě pro mne nemyslitelné. Začala jsem to dělat tak, že jsem pořídila šlehačkovač, může být i na sifony. Naplním jednou bombičkou oxidu a následně vyprázdním do menšího boxu s myší. Je to rychlé a věřím, že bezbolestné.

Zákon č. 246/1992 Sb. §5c,(6) Chovatel, který chová hlodavce za účelem jejich hospodářského využití, může kromě způsobů stanovených v příloze I přímo použitelného předpisu Evropské unie upravujícího ochranu zvířat při usmrcování použít k jejich usmrcování také [quote]oxid uhličitý nebo zlomení vazu

.

Jen bych tě chtěl upozornit, že na šlehačku se používá N2O (Oxid dusný, rajský plyn) ne CO2, ten se používá na sifon.

Tak tak jak jsem již psal na toto se hodí SodaStream=nasadí se na jehlu hadička-zvolí se potřebná nádoba nejlépe butilky na uschovávání potravin v mrazáku(do víka se udělá dirka pro hadičku),pytlík atd.zmačkneš gombík na soda streamu a po problému.Řešení poměrně schůdné pro každého za pár šušnů.

Jasně, to jsem tam zapomněla napsat. Já jsem si totiž novou nádobu nepořizovala, ale měla jsem doma šlehasčkovač. Dám tam ale bombičku na sifon. jedna se tam vejde akorát. Píšu to hlavně proto, že když jsem hledala informace, tak moc nebyly. Bála jsem se, aby mi ta nádoba nebouchla, ale všechno bez problémů:-)

vem potkana a ocas a práskni sním o podlahu (dlaždice, beton. Dostane obrovskou ránu do hlavy okamžitě se mu zatmí jen doklepe nohama v pár vteřinách a můžeš jít krmit, nějaké omračování je podle mě trápení

Galaris: Když s potkanem, nebo myší švihneš o zem, je na fleku tuhej. Okamžitě a bez trápení. Podle mě je to nejlepší způsob, jak velmi rychle, jednoduše a bezbolestně usmrtit hlodavce.

Zpět do poradny Nahoru