Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Corallus hortulanus - terárium

Ahoj, potřeboval bych poradit s výběrem terárií. Mám 1.1 Corallus hortulanus, budu jim teď kupovat nové terárium a mám 2 možnosti. Buď 2 terária 44x44x96 cm a byli by zvlášť, nebo jedno 60x50x80 cm a byli by spolu (není to úplně ideální, ale lepší než to co mají teď). Cenově mě to vyjde nastejno. Co myslíte, která varianta je pro ně lepší? Díky za odpovědi.

Předmět Autor Datum
Ak chces chovat 1 Corallus-a tak ich spoj...Ak by si mal v plane kupit si samca a samicu tak moznost…
Jozef. 22.09.2013 18:49
Jozef.
No, díky za odpověď, ale asi jsi si pořádně nepřečetl co jsem psal. Každopádně jsem se bavil s chova…
mima 22.09.2013 20:42
mima
Jak jsou staří? Pro mládata klidně ty menší,ale adultům bych dopřál každému to větší.
raddei 22.09.2013 20:41
raddei
To vačšie nie je zas až o tolko vačšie ;-)V pohode stačia tie menšie aj pre solo adulty .
peterveter 22.09.2013 21:11
peterveter
No v pohodě nevím, přeci jen adult hortuláni jsou ke 2 metrům hadice a základna 44 x 44 cm je spíš m…
krokodýl 22.09.2013 21:22
krokodýl
Zdravím TP. Nechci zakládat nové vlákno tak zneužiju tohle. Snažím se zjišťovat informace o hortulán…
Sikora 30.01.2014 18:12
Sikora
Mám si představit jako rozkrmování tohle -> watch do násilného krmení mi to nepřijde jako nějaká hrů…
Sikora 31.01.2014 02:22
Sikora
A ty máš strach z toho, že si pořídíš mladý a ty nebudou sami žrát, anebo toho, že až se ti podaří o…
josefek1 31.01.2014 13:06
josefek1
No tak můj odchov je v nedohlednu. Spíše mi jde o pořízení, už jsem si koupil zaručeně rozkrmeného h…
Sikora 31.01.2014 16:03
Sikora
Když člověk musí, tak mu nic jiného nezbyde. Já jsem si taky dřív neuměl představit, že bych cpal ná… poslední
josefek1 31.01.2014 16:10
josefek1

No, díky za odpověď, ale asi jsi si pořádně nepřečetl co jsem psal. Každopádně jsem se bavil s chovatelem od kterého hady mám a doporučil mi koupit ty 2 menší terária, protože pokud by byla samice gravidní, tak by ji samec prý moc stresoval a stejně bych je musel rozdělit. Takže bych sháněl stejně další terárium...

Tím je to celé vyřešené.

No v pohodě nevím, přeci jen adult hortuláni jsou ke 2 metrům hadice a základna 44 x 44 cm je spíš málo než dostatečná, ta výška tomu zas tak moc nepomůže, je to taková vysoká nudle, dobrá spíš pro větší gekony než psohlavce. Pro mladé zatím stačí v pohodě. Na krátkodobý chov, třeba oddělení samce by to stačilo, ale trvale bych uvažoval o větších minimálních rozměrech, používal jsem nebo používám pro 1-2 ks dospělých hortulánů 60 x 60 x 80(v) cm a 80 x 50 x 60(v) cm.

Zdravím TP. Nechci zakládat nové vlákno tak zneužiju tohle. Snažím se zjišťovat informace o hortulánech a všude narážím na problém který se týká rozkrmování mláďat. Hady doma mám (regiusky,gutky,korálovku) ale ty jsem rozkrmovat nemusel. Je to opravdu takové peklo? Někde jsem četl, že místo rozkrmování někomu pomohlo dávat myšata těsně před odstavením a nemusel už krmit ručně, ale nevím jestli jsem to špatně nepochopil. Možná to už bylo trošku větší. Mě jde o krmení úplných prcků. Vysvětlil byste mi to někdo prosím? Děkuju :-)

A ty máš strach z toho, že si pořídíš mladý a ty nebudou sami žrát, anebo toho, že až se ti podaří odchov, tak ti potom nebudou žrát? Jestli je to ta první možnost, tak neni nic lepšího, než si pořídit už rozkrmený. Jestli ta druhá, tak, nevim jak zrovna u hortulánů, ale většinou se vždycky nějakej odpůrce najde nu. Jsou pak různý tríčky na to, jak hadici rozkrmit. Mně se to tak podařilo se všema kobercama, až na jednoho, kterého už cpu přes půl rok.

No tak můj odchov je v nedohlednu. Spíše mi jde o pořízení, už jsem si koupil zaručeně rozkrmeného hada a bylo s tím pár týdnů více starostí než radostí. Samozřejmě jsem o těchto metodách jen četl a neodvážil bych se je udělat. Teď jsem to sice viděl ale strach z toho posledního mám pořád :-D Spíše jen tak zjišťuju vše okolo. Kdo je přpraven není zaskočen (nebo aspoň ne tak moc) :-)

Když člověk musí, tak mu nic jiného nezbyde. Já jsem si taky dřív neuměl představit, že bych cpal násilně hada. Prostě jsem si říkal, že mně se to stát nemůže. A nejdnou to přijde a člověk buď to zvíře nacpe anebo mu chcípne. Poprvé má člověk strach a bojí se, aby zvířeti neublížil a udělal to co nejšetrněji. Po pátý je to už rutina. Ale ještě bych rád podotknul, že třeba před násilným krmením (před každým takovým) je nejlepší zkusit všechny finty, aby se zvíře nažralo samo. I ty které dříve nefungovaly. Prostě zkoušet a zkoušet. Mně třeba hodně pomohl tady Uroboros tou fintičkou zahřát hole na cca 50°C, obalit v peří a zkusit to v noci. Na to nedam dopustit :-). Nu a potom taky hodně internet, různý videa na youtubu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru