Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Leguán zelený již 10 dní nežere

Asi špatně čtete:

Na dno terária můžeme jako „substrát“ položit nejrůznější materiály, např. rašelinu, rašelinu s pískem (2:1, ale i 1:1), čistou zeminu bez chemikálií, linoleum, dlaždice, koupelnové podložky. Vyvarujeme se příliš aromatických materiálů jako jsou cedrová a borová kůra, nežádoucí je taktéž lignocel (kokosové vlákno), piliny a štěrk.

V teráriu nesmí chybět větší nádoba s vodou (u dospělců bazének). Vodu můžeme vyhřívat na cca 28° C. Leguáni rádi odkládají do vody trus, tozn. je nezbytně nutné vodu alespoň denně měnit.

Do terária umístíme množství větví ke šplhání, hlavní odpočívací větev by měla být v průměru široká shruba jako tělo leguána – nad tu zavěsíme zdroje tepla a UV tak, aby měl leguán na vyhřívacím místě přes 40°C. V ostatním prostoru terária se pak pokusíme vytvořit teplotní gradient 25-28°C.

V noci může teplota spadnout i k 20-22°C.

Terárium udržujeme vlhké, alespoň jednou, dvakrát denně dobře porosíme alespoň odstátou vodou. Je zcela nezbytné mít nádrž důkladně odvětranou pro dobrou cirkulaci vzduchu, zamezení tvorby plísní apod. Ve špatně odvětraném teráriu leguán zelený prospívat nebude, naopak je jen otázkou času, kdy může přijít nějaké onemocnění.
Je to hned druhej odstavec z toho odkazu...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny