Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Leguán zelený již 10 dní nežere

Já sice legoše nedělám a proto jsem doposud nereagoval,ale jaksi mám potřebu se vyjádřit,jak k teráriu tak k vašim postojům.

Váš leguám má problém a z valné části vám přijdou připomínky k odstranění škodlivých vlivů,jako blbosti. Ta nežravost není problém toho jestli má chut na pampelišku nebo čínské zelí,ale důsledek chyb v ubykaci.
Ve spoustě věcí se budu opakovat po radách kolegů,ale je to tak.
Terárium umístit výše.(pravděpodobně se srovná i teplota)Přidat vhodný zdroj světla (oni leguáni nejsou zrovna stínový aktivisti). Místo samorostu a žebříků(dobrých tak pro opičky)terárium pořádně vyvětvit.Na vyvětvení silné větve z listnatého stromu(ne jedovatého,jako třeba škumpa) s kůrou. Ty větve umístit jak příčně,tak vodorovně. V teráriu udělat úkryty z umělých rostlin.
Pokud vám zvíře nežere na poličce pro výhřev,kde vám krmivo dost rychle podlehne zkáze. Proč neuděláte jednu zavěšenou misku v chladnější části u vrchu terária a druhou na zemi?
Pokud jde o stravu,tak mu ji nabídněte co nejpestřejší at má z čeho vybírat.

Pokud vám rady kolegů přijdou jako blbosti. Asi by jste měla začít samostudiem a zaměřit se na způsob jejich života a biotop.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny