Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chov malého hmyzu pro pralesničky

Chtěl bych se zeptat chovatelů pralesniček jak řeší krmivo pro tyto drobné žabky. Jakým způsobem zajistit aby nedošlo k situaci že nebude krmivo stále k dispozici. Žabky zatím nemám, s předstihem sem rozjel chov zrnokazů a pilousů abych měl krmivo dříve než žabky. Skoušel sem i octomilky, ale mám problémy se zápachem násad (nebo spíše manželka), takže to moc nepřipadá v úvahu. Co používáte vy jako krmný hmyz, dá se použít nějaký který se rychle a pravidelně množí aby zajistil pravidelný přísun potravy ?
Díky za odpověd.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Díky za rady, ty šváby bych mohl zkusit, asi nejspíše P. pallida, četl sem že je jednodušší chov než…
geo99 23.09.2013 22:10
geo99
:-),bez octomiliek pralesnicky ...,co tak skusit ine zabky .pralesnicky po cvrckoh rastu richlo ,no…
rast 24.09.2013 07:43
rast
Pratele, rad bych vas pozadal o radu na nejakou osvedcenou zivnou pudu pro pestovani octomilek. Par…
Crocodylus 12.12.2013 23:21
Crocodylus
Asi v jednom a půl hrnku vody dobře rozmícháš půl kostky droždí a pytlík želatiny. Přivedeš to k var…
Réza 13.12.2013 00:33
Réza
Když se dělá tenhle jednoduchý substrát, tak je dobré aspoň část cukru nahradit medem, ideálně ale p… poslední
Uroboros 14.12.2013 09:29
Uroboros

:-),bez octomiliek pralesnicky ...,co tak skusit ine zabky .pralesnicky po cvrckoh rastu richlo ,no maju neskor tendenciu tlstnut,naopak octomilky su zaklad.to ze su malo nutricne by platilo keby si nimi kcel vykrmit napr,chameleonky.samozrejme potravu obalujes vo vitaminoh,mineraloh.pralesnicky maju apetit a spapaju dost.stretol som sa aj z nazorom,ze sa tazsie,pripadne vobec nemnozia bez octomiliek... urcite si ,ak predsa,zaisti mnozstvo nasad chvostoskokov,urcite aj cvrcky,voska hrachova,psenicna,pripadne svaby na spestrenie a pod.,...a skus sa spojit v tvojom okoli s niekym kto ih chova a mnozi,aby si mal predstavu kolko je jedna krmna davka pre skupinku hladnyh zabiek...presvec zenu,pories ako by sa dali tie octomilky ,pralesnicky sa jej pacit budu,tak vela zdaru.

Asi v jednom a půl hrnku vody dobře rozmícháš půl kostky droždí a pytlík želatiny. Přivedeš to k varu, přidáš asi 50g cukru a tak 5 minut povaříš. Potom do toho začneš postupně přimíchávat polohrubou, nebo hrubou mouku a začne ti to housnout. Ideální hustota je asi jako krupicová kaše, nebo hustší. Zchladlý to naliješ do kelímků, ale asi jen do 2 cm, docela hodně to "nakyne". Můžeš tu druhou půlku droždí ropustit v troše vody na kašičku a nalít to do kelímků na tu hotovou směs. Jiný násady buď plesnivěly, nebo smrděly. Problém vidím ve všech těch banánech, rozinkách a jiných věcech co se do toho může přidat. To je recept, kterej mi fungoval. Úplně nejlepší zkušenost mám ale s instatní živnou půdou - jmenuje se to tuším ExtraFly. Nejen, že je to úplně nejjednodušší na přípravu, je to cítit ještě o moc míň, než ta půda, viz výše, neplesniví to, ale hlavně mi přijde, že ty octomilky jsou na tom mnohem kvalitnější...zkrátka takový líp živený a ty násady dlouho vydžej.

Když se dělá tenhle jednoduchý substrát, tak je dobré aspoň část cukru nahradit medem, ideálně ale přidat ho až při chladnutí. Krom toho, že tam bude mimo složité sacharózy i glukóza a fruktóza, tak se tam přidá i spousta dalších užitečných látek (minerální látky, vitamíny, aminokyseliny, organické kyseliny, enzymy...). ;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru