Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Digitální zrcadlovka

600D a 7D má úplně stejnej snímač a o tom to je :-), ty 3Mpx rozdílu s 50D tam roli nehrají, ale kreslí podstatně rozdílně od 50D, hlavně detaily, které se na předešlých čipech dosti ztráceli, možná je to subjektivní pocit, ale tyhle čipy mne připadjí kresbou spíše jako Nikoňácké. Hořčíkové tělo je pěkná věc, ale nějak mi ten příplatek 1/3 ceny nepřijde adekvátní, mám foťák na focení a zacházím s nim jemně a o udržování čistoty ani nemluvim. Nevím, pro mne nějak výhodu nemá, ale věřím, že to někdo využije.
Aku dýl nevydrží a to ani nová, dle popisu by měla, ale prostě ne. U 50D jsem za den focení vybil dvě (nová+stará), u 600D si vystačím s jednou (od koupi pořád ta samá a překvapivě drží). Velikou výhodou pro mne bylo konečné zbavení se CF kart, v 600D jedu na SDHC které stojí násobně méně a nemusim s sebou tahat externí čtečku. Ano je sice možné stahovat přímo z foťku, ale podstatně to vybíjí a likviduje baterky.
Rychlejší závěrka, rychlejší synhro s bleskem, větší ISO, rychlejší snímkování? Kdy co z toho použiješ? Osobně fotím po jednotlivých snímkách (takže i 1snímek za sekundu je dá se říct dostačující), jinak je výhodnější to rovnou natáčet jako HD video ;-). Závěrka? Nevím kde co fotíš ale prakticky nejdu přes 1/1000 možná 1/2000, ale to už je prakticky nevyužitelný. ISO? využívaný rozsah 100-800, velice výjimečně 1600 ale to už je na kvalitě znát a mne to dost vadí (přes 90% snímků mám na ISO 100-400), ikdyž malé sw upravené fotky jsou koukatelné i při vyšším ISO (1600 a i víc), tak na to nikdy nefotím. Těch 800 je pro mne rozumné maximum. Zaostřovací lampu si nějak vůbec nevybavuju, ale mám za to, že ji má. Používám exterák a ve úplné tmě prakticky nefotím, tak fakt nevím.
Jinak větší displej u 600D je mi ukradenej, já ho mám téměř trvale vypnutej :-), používám ho jen pro nastavení, na to byl u 50D šikovnej ten druhej malej disp. a velice výjimečně na video. Při focení jej čas do času použiju jako hledáček (LiveView), což je při možnosti vyklopení velice praktická věc :-), člověk si nemusí opalat hubu o zem, nebo si vyhrabat pomalu zákop :-D, stejně tak jde fotit nad hlavou, neb v místech, kam jen strčíš ruku.

50D byl skvělej foťák, ne že ne, ze začátku mne stačila i ta 300D na kteoru jsem přecházel z analogu, kde jsou hodnoty dnešních D "směšné" a při tom na nich vznikali řekl bych hezčí fotky. Ale jak začla u 50D první porucha, tak se začal sypat celej a postupně trávil víc času v servisu, než doma. Tenkrát jsem se rozmýšlel nad 7D a 60D, nakonec vyhrála cena a skončil jsem u 600D. Myslím, že poměr cena/výkon je zde opravdu skvělý a peníze je lepší investovat hlavně do optiky, pak samozřejmě stativu, blesku atd. Ale kvalitní sklo je prostě základ. Jetej foťák je dost sázka do loterie, u mne to byla ta 50D, po cca roce začla kravnout ta spoušť a to byl prakticky její konec. :-(

Mne docela udivuje, že tu převládají Canonisti :-). Já se nikdy od Canonu neodtrhnul, neb už od analogu jen zvětšuji arsenál "pomůcek" pro Canony a co si budem povídat, ono to rychle přeroste ceny těl, ale dnes bych nad Nikonem opravdu silně uvožoval, zvláště pokud bych chtěl fotit makro.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny