Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Gekon turecký

Dobrý den,

před asi 14 dny jsem na burze v Hradci Králové obdivovala úžasné malé gekonky. Gekony tuurecké. Jsem však zodpovědná a tak jsem je hned nekoupila. Burza je 20.10 znovu a já bych ráda věděla jak těmto drobkům připravit terárium a co jim koupit za papání.

Úplný začátečník nejsem. Mám doma dvě vousatky a měla jsem felsumy.

Zajímá mě, zda jsou to pouštní tvorové, nebo spíše pralesní. Co jim dát za substrát, čím krmit, jak vytopit a jak velké terárium potřebují a popřípadě co za doplňky do terária, zda spíše členité, nebo prázdnější.

Plánuji pořídit skupinu 1 samec a 2 samice.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Aj keď je téma stará, pripojím upozornenie, ktoré možno niekomu pomôže vyhnúť sa sklamaniu - pod náz… poslední
perenquen 30.09.2015 22:04
perenquen

Aj keď je téma stará, pripojím upozornenie, ktoré možno niekomu pomôže vyhnúť sa sklamaniu - pod názvom "Gekón turecký Hemidactylus turcicus" som často videl predávať na burzách mišung tohto druhu s jedincami rodu Cyrtopodion, najmä Cyrtopodion scaber (prípadne výlučne tento druh pod názvom "Hemidactylus turcicus"). Pre laika vyzerajú podobne, avšak Cyrtopodion má prstíky tenké (úplne bez prísavných lamiel), kým Hemidactylus ich má čiastočne rozšírené. Oba druhy sa v súčasnosti v drvivej väčšine prípadov ponúkajú odchytové (myslím že z regiónu severnej Afriky... možno Egypt ?), za symbolickú cenu, určené primárne na skrm jašterožravým hadom, preto je aj druhová identita pre predávajúceho podružná (v zmysle "krmivo ako krmivo"...)

ináč myslím, že pre párik je 30x30x20 trochu málo

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru