Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak záleží na tom, proč je chceš chovat...jestli jako krmení, nebo spíše na koukání. Já mám saranče…
Aurifer 13.10.2013 00:06
Aurifer
Prosimprosim a čím (kromě trávy) ta sarančata krmíte? Na internetu se lze dočíst všechno možný, ale… nový
taktak 15.10.2013 12:18
taktak
V kazdom supermarkete sa da nabrat hromada zeleneho z odpadu - ludia co poodlamuju stonky aby za ne… nový
SoCo 15.10.2013 13:19
SoCo
Přesně tak, zeleninou z odpadu v Globusu krmím šváby, taky se vyplatí vycvičit si kamarády aby vám s… nový
Hroznak 15.10.2013 15:40
Hroznak
já je měla jeden čas v takovém tom uzavíratelném síťovém koši na prádlo, taky tušim z Ikei asi za 50… poslední
Aurifer 15.10.2013 20:06
Aurifer
Chci je na krmení a když bude něco navíc tak prodávat po známích. Teď chovam cvrčky ale ty neplánuju… nový
Knoty 15.10.2013 17:52
Knoty

Tak záleží na tom, proč je chceš chovat...jestli jako krmení, nebo spíše na koukání. Já mám saranče v Samlách s vyříznutýma "oknama" s vsazeným pletivem, to je asi tak nejpraktičtější z hlediska údržby a výhřevu. Ale pokud je člověk chce pozorovat, tak to moc na koukání neni, no. Pokud to chceš na koukání, tak je lepší si udělat rám ze skla nebo kovu a vsadit do něj třeba muší pletivo. Ale pak se to hůř vytápí. Nebo udělat "terárko" třeba s dnem a 2 stranama ze skla a stropem + 2 stranama z pletiva, těch možností je víc. Já takhle chovala na koukání nějaká ty exotičtější druhy sarančí a vyhovovalo to, ale fungovaly i v exoterách (pletivové víko+ větrání pod dvířky).

Prosimprosim a čím (kromě trávy) ta sarančata krmíte? Na internetu se lze dočíst všechno možný, ale nejsem si jistá zda to četla ta sarančata, že mají žrát vločky, banán a kdoví co ještě, ale mě efektivně (jako že mě přišlo, že se tím dosyta najedly a ne že si jen ze zoufalství a hladu kously čehokoli organickýho) žraly akorát jablka nebo hroznový víno. A to mi zas oboje přišlo, že je na ně moc "mokrý". jedná se mi o efektivní náhradu trávy v zimě. Zatím mi nefunguje nic jinýho než přiměřeně zvlhčený seno. Díky za odpověď

V kazdom supermarkete sa da nabrat hromada zeleneho z odpadu - ludia co poodlamuju stonky aby za ne neplatili. Zelenina je tam celorocne a vzdy sa da najst to co sarancata zozeru. Treba to akurat oplachnut a sarancata sa o to idu ukopat.

Ja som ich drzal v plazovom vaku (pruzina obalena jemnym pletivom) z ikei - tusim za 120 korun. Ked som ich mal v boxoch, tak tam bola prilis velka vlkost a kapali. Akurat sarancata dost smrdia - mne by to nevadilo, ale mladu z toho bolela hlava - tak sarancata vystriedali dubie.

já je měla jeden čas v takovém tom uzavíratelném síťovém koši na prádlo, taky tušim z Ikei asi za 50,-. měla jsem v tom i bource a další hmyzáky, ale pak jsem od toho upustila, páč se to na můj vkus špatně čistilo. V tom boxe pro změnu zase z Ikei když se udělá okno se síťovinou do boku a do víka, tak je to s vlhkostí v pohodě a čistí se to taky dobře...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru