Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přehmat v prodeji P. cocincinus, aneb šílený kupující z Lípy

Zdravím ve spolek,

Musím se s Vámi, ač nerad, podělit o zkušenost s prvním prodejem terarijního zvířete. Konkrétně se jednalo o Physignathus Cocincinus. Ozvala se nám paní K*ollová (Česká lípa), že by o agamu měla zájem. Po telefonu se mi paní příliš nezdála. Přišla s tím, že agamu má pro maminku (Renata C. patrně tchýně) k svátku, že už jednu měla, ale ta jí pošla, protože ji jí prodejce prodal příliš malou. Už to mě alarmovalo. Navzdory tomu jsme se předběžně domluvili. Večer jim volala přítelkyně a přišla s tím, že mluvila s pánem a že jako dobrý. No přišla neděle, K*ollovi dorazili, vešli k nám dva velice sympatičtí lidé i se synkem. Ubezpečili nás, že maminka je zkušená chovatelka, že „má už leguána a ty agamy Fousatý.“ Dostali jsme kontakt na Facebook a s dobrým pocitem se rozloučili.

Ještě ten den jsem psal nové majitelce (Renatě C.), jestli je vše v pořádku a stručně sepsal podmínky, v kterých u nás zvíře žilo (jakože čím krmíme, jaké UVB má atd.) Paní psala, že agama je krásná, že má radost, že dá fotky na Facebook, no prostě dobrý.

Uplynul týden a kousek a paní Renata C. dnes ráno nahodila fotky. Fotky naší ex-agamky fajn. Další fotky naše cca 40cm mládě P. Cocincinus ve vaně společně s adultními (a fest vypasenými) Pogonami! Další fotky ještě lepší. Naše bývalá agamka v TERÁRIU s Pogonami! Popisek: „takhle spinkali, když jsem přišla z práce:“ Tudíž jsem nelenil a v dobré víře jí napsal, že tato zvířata by se rozhodně neměla potkat, natož spolu žít. Podotýkám, že vše jsem napsal velice slušně (komunikaci mohu doložit) a komunikace probíhala výhradně v soukromých zprávách, nikoliv na zdi. Pro jistotu jsem sepsal pár podmínek chovu, jakože vlhkost, vhodnější substrát než samotný písek atd. Paní mi vysvětlila, že dárek byl nečekaný (no neříkal jsem jim to hned???) a tak ji dala k Pogonám, že v neděli půjde do vlastního.

No, ovšem, odpoledne mi volá rozzuřená paní K*ollová, že co si to jako dovoluju mamince takhle „vypisovat“ na Facebook, že myslela, že jsem slušnej chlap, tak mi ten FB dala, ale co si o sobě myslim, že jí tam vůbec píšu. Že zvířata miluje a mají se u ní dobře, agamka je přítulná a sama k těm Pogonám chtěla (to si nedělala p*del, to myslela vážně, teraristikou se ovšem nezabývá), a že naopak my máme terárium malý atd. Bez toho, aby mi dala možnost říct dvě věty, mi po tomhle záchvatu totální hysterie hrdinsky položila telefon, který už mi poté nevzala. Po SMS jsem se dozvěděl už jen to, že na mne pan K*oll podá trestní oznámení pro cituji „STOLKING“, a ať je již nekontaktuju… WTF???

Otázka pro teraristy: Dokážete pochopit, jak může někdo nacpat mládě Kočinčiny k Vousatkám???

Otázka pro lidi obecně: Může mi někdo vysvětlit, jak jsem jakožto slušný člověk fatálně pochybil tím, že jsem sepsal nové majitelce podmínky chovu a následně SLUŠNĚ zareagoval na nevhodné prostředí???

Ponaučení: Agamu jsme si piplali od úplnýho mrněte, musela pryč kvůli nesnášenlivosti se samcem. Až se jednou dostaneme k páření našich agam, vajíčka snad rovnou spláchnu do hajzlu a prodávat už nic nebudu, na takovejhle výkvět k*eténismu bych fakt nerad narážel častějc…:/
Změna předmětu, původně: Přehmat v prodeji P. Cocincinus, aneb šílený kupující z Lípy (halapremek)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Podle mě je nejhorší to, že jsou ta zvířata snadno dostupná, většina lidí si myslí, že ta zvířata ni…
simča m 19.10.2013 17:09
simča m
@ Cejna - zdar pane, opět brilantní rozklad naivních pisálků. Je velmi zábavné číst, jak se smaží ve…
Crocodylus 19.10.2013 18:36
Crocodylus
Crocodylus - souhlas.. Opět šťavnaté vlákno. Pobavilo. :-) Každý, kdo se více či méně prodejem zabýv…
halapremek 19.10.2013 18:58
halapremek
Tak,aby se to tady nezvrhlo jen v negativa,tak prihodim jedno pozitivum. Loni jsem prodaval 3 mladat… nový
Zdoter 19.10.2013 20:39
Zdoter
Tak to je poměrně ojedinělý případ. Ono je to poslední dobou z 80% procent pošlete,přivezte a pod...… nový
raddei 19.10.2013 21:49
raddei
Jo, tohle všechno je asi bohužel pravda. Jak říkám, jsme v podstatě začátečníci, ale snažíme se tomu… nový
Pavel321 19.10.2013 20:40
Pavel321
A máte vymyšleno jaký? nový
Langdon 19.10.2013 21:53
Langdon
Basiliscus plumifrons :) Už na ně koukáme dlouho, ale netroufali jsme si. No, po dnešní burze jsem b… nový
Pavel321 19.10.2013 22:09
Pavel321
Samozřejmě bylo myšleno, že každého kontrolovat nebudete. Šlo spíše o prevenci. Když by bylo nutné.… nový
Cadaverous 19.10.2013 20:56
Cadaverous
tohle je smutný, úplně chápu jak Vám je. Přesně proto jsem zatím žádné zvíře svoje neprodala (doufám… nový
Lili.. 21.10.2013 09:59
Lili..
Mohla bych se zeptat, jak řešíte situaci když k vám někdo přijde pro zvíře a nelíbí se vám? Prodáte… poslední
Lucka 92 19.02.2014 16:54
Lucka 92

Podle mě je nejhorší to, že jsou ta zvířata snadno dostupná, většina lidí si myslí, že ta zvířata nic moc nepotřebují a když vidím množství a ceny tak se nedivím, co tu tak čtu normálně kolik problémů mají třeba chamíci a tak, tak je to děs, plus to že veterin také moc není a na netu je tolik nesmyslů, že to dělá také dost. Já začla vodními želvamy a upřímně, jet s nima 80km k veterináři a píchat jim doma injekce nic moc, dle mě to zvíře někteři nechaj radsi chcipnout a koupí si nové, teď jsem chtěla hada, tak to skončilo u užovky červené, to jsou jediní plazi které mám, protože bych si na víc asi netroufla, jenže to by si to každý musel uvědomit na co stačí a nebo začit s necim jednodussim. Jenze to se bohuzel nestane, a uprimne, treba porizovaci cena uzovky byla vazne smesna. Takze pokud se nezvysi ceny, nebo lidi nezacnou premyslet, tak se nic nezmeni. Omluva za chyby, sem na mobilu

@ Cejna - zdar pane, opět brilantní rozklad naivních pisálků. Je velmi zábavné číst, jak se smaží ve vlastní šťávě :-D
@ Uro - velmi trefné příspěvky které sednou jako sedínka na hrnec.

@ Pavel321 - víš, ono sis to vlastně zavinil sám. Neměl jsi se tak horlivě "starat". Nepomůžeš někomu, kdo nechce pomoci. Nemá cenu radit někomu, kdo o rady nestojí.

Také mám zkušenosti s prodejem zvířat jak z burz u stolů, tak osobně přes inzerát. Když se mě někdo se zájmem zeptá na podmínky chovu, vidím zdravý a věcný zájem, tak ochotně poradím, vysvětlím. Pokud mě někdo někdo prudí milony emailů na triviality, už tak vstřícný nejsem, odkážu jej na nějaký článek, kterých jsou na netu miliony. Vesměs hodně negativní zkušenost mám jen jednu, kdy jsem prodal 2 páry Thamnophisek člověku, kterému asi za 2 měsíce pošel samec a ta osoba se mnou komunilovala takovým způsobem, že chtěla hada "reklamovat". Tuto debatu jsem velmi rychle ukončil s odkazem, že pokud chce reklamovat, nechť má na pitvu a zprávu o tom, na co zvíře přesně pošlo.... už se mi neozval.

Postupem času (možná) zjistíš, že :
1) Čas je drahý - nemá cenu ztrácet čas ani peníze stylem, který jsi předvedl ty.
2) Nervy máš taky jedny - jak jednou prodáš zvíře, už není tvoje a musíš přijmout, že ZODPOVĚDNOST za zvíře přechází na nového majitele.

Crocodylus - souhlas.. Opět šťavnaté vlákno. Pobavilo. :-) Každý, kdo se více či méně prodejem zabývá, se s kretény setkává.. Nedávno mě pobavil "žebrák" ze Zlína, který chtěl dopravit zvíře nejprve až k němu (z Chebu), pak na půl cesty, ovšem se slevou na naftu za jeho cestu.. Jak se ale vychcan rozčílil, když jsem vedl debatu ve stejném stylu (on si s legrací začal :-) ). Pokud se v příspěvku poznává, tak ho zdravím.. No a jemu podobných je spousta. S takovými ovšem obchod naštěstí (pro mě i pro ta zvířata) neproběhne.

Jo, tohle všechno je asi bohužel pravda. Jak říkám, jsme v podstatě začátečníci, ale snažíme se tomu věnovat, jak to jde (zvířata máme, myslím, velice hezká). Tudíž to byl náš první prodej, a právě proto, že probíhal takhle blbě přes někoho, chtěl jsem se s novou majitelkou spojit (zaprvé abych věděl, že se postará, ale především, aby viděla, že jsem solidní prodejce a dám jí informace o předchozím chovu). No, pro příště budu chytřejší ;) Je to samozřejmě zkušenost jako hrom.

Ale jako co, pokud paní není tupá, vezme si to k srdci, případně něco nastuduje a bude to ok.
A na paní K*ollovou jsem již taky změnil názor, měl jsem za to, že je to jen hysterická k*áva, ale tohle spíš vypadá na nějaký hlubší psychologický problém...

A abychom si s přítulí trošku spravili náladu, rozhodli jsme se, že rozšíříme chov o nový druh :)

Basiliscus plumifrons :) Už na ně koukáme dlouho, ale netroufali jsme si. No, po dnešní burze jsem byl nucen změnit názor a jdeme do nich, chov by měl být podobný jako u kočinčin, tak doufám, že se bude dařit. Člověk si jde jen pro sarančata a nakonec je všechno jinak :D Taky jsem tam snad poprvé viděl naživo dendrobatky, ale to má ještě opravdu čas...

tohle je smutný, úplně chápu jak Vám je. Přesně proto jsem zatím žádné zvíře svoje neprodala (doufám že nikdy nebudu v situaci kdy budu muset) a nechci je množit. Beru si zvířata z útulku, nemocná atd, tak vim, kam sahá lidská debilita. Mastifka, co nesešla schody, týranej pes, kočky, představte si, že pipláte třeba hříbě a dostane se do rukou kretenovi, kterej se na něm bude ralizovat.
Zachoval jste se správně a věřte v boží mlýny, dobré i zlé se lidem vrátí!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru