Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Umístění terárek s hady

Dobrý den,
přemýšlel jsem o tom, že bych terária s hady (2 terária se 2 páry užovek)umístil do obýváku (namísto samost. místnosti, kde jsou nyní s pavouky a štíry).
Jednak kvůli tomu, že do místnosti časem asi přibude mimino a přítelkyně nechce, aby tam hadi byli a jednak proto, že hadi jsou fakt hezcí a vidět je jen párkrát denně, když se tam na ně jdu dívat nebo krmit mi přijde škoda.
Naneštestí jediné vhodné zbývající místo v obýváku, kam by se tera dala umístit je poblíž televize. Dají se tam hadi chovat (a časem i rozmnožit) nebo by zvukové vibrace jdoucí z televize hady nadmíru stresovaly (nebo by si alespoň časem zvykly ?)
V obýváku mám aktuálně jen korálovku ,ale ta má terárium umístěné na druhé straně místnosti a je v pohodě (resp. "provoz" v obýváku ji nijak nevadí).
Prosím o názory/zkušenosti ostatních.

Předmět Autor Datum
Ja mam na dvojterarku s frieseikami televizi uz asi 3 roky.A pokud muzu soudit tak je to nijak nestr…
Zdoter 01.11.2013 20:12
Zdoter
Já bych teda raději měl mimino v místnosti s hady (nejedovatými a menšími) než se štíry a pavouky (v…
krokodýl 01.11.2013 22:51
krokodýl
Super díky za odpověď. Mno se štírama a pavoukama se to má tak, že přítelkyně by chtěla, abych se j… poslední
Araneus84 02.11.2013 15:29
Araneus84

Já bych teda raději měl mimino v místnosti s hady (nejedovatými a menšími) než se štíry a pavouky (větší riziko úniku + toxicita, vířící vyčesané chloupky pavouků), ale proti gustu žádný dišputát. Ta televize hadům zřejmě vadit nebude, pokud to není nějaký domácí kino s vohulenejma reprákama a vytočenýma basama... Úplně ideální by bylo mít teda pavouky taky v obýváku a dítě v samostatné místnosti. ;-)

Super díky za odpověď.

Mno se štírama a pavoukama se to má tak, že přítelkyně by chtěla, abych se jich zbavil úplně než budeme mít mimino. Tu nejjedovatější špičku (pavouků a štírů) sice nechovám, ale je fakt, že kdyby mi zdrhnul ze štírů třeba Titus trivittatus nebo lividka v mistnost s miminem, tak by byl asi průser.
Zbavovat úplně se mi jich moc nechce. Nějak nenápadně se je pokusím dostat k nám do ložnice s tím, že pro ně koupím nějakou zabezpečenou únikuvzdornou skříň.:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru