Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Boa příjem potravy

Mám prosím dotaz.
Jsem začátečník a chci se zeptat zda u hroznýčů žerou více samice či samci.
Nebo je to jedno ?
Někde jsem totiž četl že samice jsou žravější už od mláďat ...
Dík za odpověď.
M.

loading...
Předmět Autor Datum
Ahoj, nejsem žádný odborník, co se chovu hroznýšů týče, takže můj příspěvek neber jako dogma, ale sp…
Jan Lauermann 02.11.2013 09:35
Jan Lauermann
Samci, především u lokalitních hroznýšů, mohou držet občas i několika měsíční hladovku (v závislosti…
krokodýl 02.11.2013 22:52
krokodýl
Ahoj mimina mi vždy žrala všechna stejně mimo doby svlékání. V dospělosti je dobrý (jak píše krokodý…
Čáry 03.11.2013 07:07
Čáry
Přesně tak.U mláďat je příjem stejný bez ohledu na pohlaví.U dospělců (adultů) samice žerou více (př… poslední
hadilov 03.11.2013 07:36
hadilov

Ahoj,
nejsem žádný odborník, co se chovu hroznýšů týče, takže můj příspěvek neber jako dogma, ale spíš jako názor;-). Hroznýšů jsme měli několik na kroužku, vždy to byla zvířata, která jsme přebrali již rozkrmená. Rozdíl v příjmu potravy samic oproti samcům nijak zvlášť patrný nebyl. Předpokládám, že i ty budeš pořizovat hroznýše z odchovu. Snaž se proto pořídit rozkrmené zvíře a problém bys mít podle mě neměl, ať už se bude jednat o samce či samici. Ale jak píšu - můj názor je spíš amatérský a třeba Ti někdo z chovatelů hroznýšů poradí líp;-):-).
H.

Samci, především u lokalitních hroznýšů, mohou držet občas i několika měsíční hladovku (v závislosti na původu v období klidu a v období páření), u "hodnýšů" (tedy běžných po generace chovaných mixů) většinou obě pohlaví žerou více než dobře po celý rok, snad jen v období páření mohou samci být tak mimo, že na jídlo nepomyslí. Osobně bych se přikláněl k tomu, že samice (obecně u druhů, kde jsou samice mohutnější než samci) bývají žravější, ale spíš až dospívající nebo dospělé samice, které potřebují mít dostatečné rezervy na mláďata, u vejcoživorodých (zpravidla delší březost) je to pro samice fakt záhul, takže jsou hodně žravý během březosti (mimo období před koncem březosti, kdy už zpravidla nežerou vůbec), ale i po porodu, kdy doháněj ztráty způsobené březostí. U mláďat je zpravidla příjem potravy u rozkrmených jedinců podobný nezávisle na pohlaví (u hroznýšů, u jiných hadů tomu tak vždy nebývá).

Ahoj mimina mi vždy žrala všechna stejně mimo doby svlékání. V dospělosti je dobrý (jak píše krokodýl) samice dostatečně krmit aby měli sílu a energii. Naopak si myslím že samce v dospělém věku je lepší nepřekrmovat i když budou chtít baštit.
Když jsou vyžraný nechce se jim do sexování. :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...