Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem UVB + TERÁRKO + AGAMY

Zkusím to vzít postupně.

Topný kámen vyhoďte, pro agamy není vhodné vyhřívání zespodu, vyhřívají se na sluníčku a to nesvítí zdola ;).

Světlo - do té lampy Glow Light pokud je to lampa určená pro závit E27 a ne pro halogen, můžete dát téměř jakoukoliv žárovku/výbojku s intenzitou do 100W. Osobně bych do tohoto terária doporučoval dát tam Solar Raptor 50W s předřadníkem. Tu co máte na tom obrázku to je verze bez předřadníku a ta moc vhodná dle mé zkušenosti není. Sice funguje, vyzařuje UV atd., ale svítí mizerně a agamy potřebují lepší světlo. http://www.robimaus.cz/cs/uv-lampy/888-lampa-uvb-5 0w-hid-spot-solar-raptor-4260142864328.html

Lampu dejte do terárka tak, aby byla v jednom konci a aby byla od povrchu cca 25 cm. Pod ní by mělo být cca 40°C. Pokud by po umístění lampy do terárka bylo pod lampou málo teplo, nebo v terárku byla příliš velká zima, kupte v nějakém OBI, BAUHAUSU obyčejnou bodovou žárovku, stačí tak 40W a dejte jí někam na další místo v teráriu, nejlépe do stejné poloviny jako výbojku jako doplňkové výhřevné místo.

Pokud byste stále měla pocit, že je v terárku málo světla, dejte tam místo té trubicovky dvě tyto ´http://www.robimaus.cz/cs/zarivky-pro-plazy-t8/10 40-zarivka-activa-t8-18w-590mm.html. Je to obyč zářivka bez UV, ale na dosvětlení asi nejlepší trubicovka. Na takto široké terárko by byly ideální dvě, bud dvojsvětlo doprostřed, nebo lépe dvě kousek od sebe, aby osvítily celé terárko.

Vitaminy - vitamíny by měly stačit ty co dáváte, rosení Calciem je k ničemu, je to pouze vápník a toho by měly mít dost z Roboranu, sepiovky a plastinu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny