Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Suchomzemské a vodní želvy

Prosím, poraďte mi. Mám tři želvy Testudo graeca, Testudo hermanni a Testudo marginata zatím ještě tři roky stará mláďata a nevím jestli se dají v dospělosti v dostatečně velkém výběhu (8x6m) s jezírkem a úkrytem kombinovat s vodní želvou Rhinoclemmys pulcherrima manni (želva kouzelná). Neutopí se suchozemské želvy? A nebudou na sebe agresivní?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tu Rhinoclemmys pulcherrima manni máte ode mne, nebo je to import nebo odchov v Polsku, Německu nebo… poslední
Petr60zelv 11.11.2013 12:12
Petr60zelv

Tu Rhinoclemmys pulcherrima manni máte ode mne, nebo je to import nebo odchov v Polsku, Německu nebo Rakousku?:-/
Jinak, míchat tenhle druh s jinými želvami já ve svém návodu dost důrazně nedoporučuji a míchat je s víceméně polopouštními (nebo žijícími v prostředí skalní stepi) evropskými želvami rodu Testudo už vůbec ne. Mimochodem, Testudo graeca a Testudo marginata se běžně kříží, takže bych je držel TRVALE oddělené. Dva výběhy tedy určitě využijete, aniž byste do nich strkal zvířata, kterým nevyhovují (Kolega Grzegorz Rafałowski z Warsawy je tedy má ve výběhu, ale je tam temperovaný skleník, ve kterém udržuje 22 stC, má s tím dobré výsledky).
Dostávám se tak k otázce PROČ? PROČ musí každý ... míchat zvířata, která se vyskytují v různých dost od sebe vzdálených částech globusu a mají tak i dost rozdílné požadavky na uspořádání svého bydlení...3-[3-[3-[

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru