Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Epicrates c. cenchria pohlaví

potřeboval bych poradit jak u tohoto hada určit co nejlepe pohlaví, nikdy jsem to nedělal, mam doma sice 7. lety par Epicrates cenchria cenchria ,ale bohužel se ted nemůžu kloudně podivat na ně, maximalně na samici, samec je ted podražděnej ma hladovku společně se samici stimuluji je k paření, dnes mě při troše neopatrnosti kousl, kdyby nebyl hladovej byl by klidas.
Již zitra bych si měl jet do holic, pokud by tu byl někdo z holic kdo by byl ochotnej se na hada podivat byl bych moc rad ale to asi ted nikoho nenajdu :( Měla by to byt podle majitele samice ale neni si vubec jist. Je ji zhruba 3,5 roku. Jak velka by měla přibližně byt samice tohoto staří?
Nebo na co bych se ještě měl podivat sondovani určitě ne nemam sondy ani sem to nikdy nedělal. a co sem se dival na rozdili u hadu v knížce tak ztoho nejsem zrovna moudrej něco jinyho by bylo mit to trochu v oku ale to bohužel nemam :/
Majitel spěcha na prodej hada a taky bych nerad kdyby ji koupil mezitim někdo jiny :(

loading...
Předmět Autor Datum
no dase řict že od dětství samozřejmě dřív za dohledu rodiču. je mi dvacet let takže řekněme že mini…
naden 19.11.2013 19:48
naden
Především opatrně stran emocí u sondovaného hada. Je to živá bytost!!:-D
Epanterias 19.11.2013 19:49
Epanterias
De o to ze s hady zacinam koukl sem se na sve dva hady a myslim ze to nebude problem. Driv sem mel j…
coleopter274 19.11.2013 20:29
coleopter274
Informace k tomuhle lze dnes dohledat během chvilky. Pokud máš sedmiletý pár, rozdíly by měly být na…
BlackFlame 20.11.2013 14:24
BlackFlame
Děkuji za reakci ale jak sem již psal zvládnu to tohle všechno vím. Sem novým hadem zaskočen, je to…
coleopter274 20.11.2013 19:26
coleopter274
Když to víte, tak proč se ptáte? Sondování by mělo domněnku potvrdit. Tkanička... Vložte prosím fot…
BlackFlame 21.11.2013 10:53
BlackFlame
Bohuzel nemam sondy budu je muset koupit na dalsi zive exotice
coleopter274 21.11.2013 11:01
coleopter274
Prikladam fota
coleopter274 21.11.2013 11:03
coleopter274
Kvalita fotek teda děs a běs. Bylo by dobrý vyfotit hada s nějakým předmětem, aby se dalo porovnávat…
Leamington 21.11.2013 18:06
Leamington
Dnešní doba je na tohle krutá. To jsem viděl i lepší fotky bigfoota:-/
Epanterias 21.11.2013 19:17
Epanterias
To jsem viděl i lepší fotky bigfoota Já taky, byla to samice. :-D
krokodýl 21.11.2013 19:21
krokodýl
:-D a ty voči:-D poslední
Epanterias 21.11.2013 19:25
Epanterias

no dase řict že od dětství samozřejmě dřív za dohledu rodiču. je mi dvacet let takže řekněme že minimalně deset let sem na 100% zodpovědny za zvířata ktera chovam, a čatečně se citim zodpovědny i za zvířata ktera maji rodiče, doma se mi za tu dobu vystřídalo nepočitaně druhu zvířat, ne vše šlo dobře ale to asi každy někdy zaškobrtne, choval sem od domacích zvířat, přes psy, kočky, morčata, kraliky, křečky, želvy, hady, rybičky, papoušky, gekony, ještěrky, brouky (zlatohlavci, nosorožíci, střevlici), tropicke i naše motyli, strašilky, pavouky, švaby a spoustu jinych zvířat.
momentalně mam doma cca 70 druhu zvířat v mnoha mutacích. asi 20 druhy ptaku, 25 druhu brouku, 15 druhů švabů, 10 druhu ryb, 10 druhy jinych bezobratlich, psa, hady, vodní želvy a další něco je napsane v mem proflu.

Ty vole, chovatel tvého kalibru že by neurčil pohlaví u škrtiče, to si děláš prdel, ne?

De o to ze s hady zacinam koukl sem se na sve dva hady a myslim ze to nebude problem. Driv sem mel jen nejsky uzovky ale byli urceny a nemnozil sem je. S hady moc skusenosti nemam mam jen tyhle a pak eryx col. a u tech to je vydet na prvni pohled ikdyz to sou jeste mali hadi samice sou mnohem silnejsi.
Nejvic sem se ve svem zivote venoval papouskum, rybickam, savcum a hmyzu ted se snazim zaplnit sve mezery, ttrochu sem zazmatkoval stim urcenim pohlavi u toho hroznysovce duhoveho.

Informace k tomuhle lze dnes dohledat během chvilky. Pokud máš sedmiletý pár, rozdíly by měly být na první pohled patrné.

Samci bývají menší než samice. Oproti samicím však mají větší hlavu a masivnější krk. Samci mají výrazně delší a patrný výrůstek po straně nad análním štítkem. U samic není tento výrůstek často ani viditelný. Samci mívají zpravidla delší ocas, ale rozdíl bude i u dospělců tak malý, že podle tohoto ukazatele bych se neřídil. Dle ocasu lze poznat rozdíl i pouhým okem. Samci to mají kolem kloaky takové "nabytější" (mají tam uložené hemipenisy).

Děkuji za reakci ale jak sem již psal zvládnu to tohle všechno vím.

Sem novým hadem zaskočen, je to taková tkanička měří 135 cm a váží 712g, má také zvlaštní chováni věčně jakoby skáče udělá skok a skočí tak o metr dal je strašně rychlá :)
Zda se mi nějak příliš štíhla můj sedmiletý samec váží 2 kg a je dvakrát tak tlustý a to měří jen o cca 15 cm vic a ma samice taky sedmiletá važí 2,5kg a je ještě mnohem robusnější.
Původně jsem chtěl je dat k sobě ale když vezmu jaka to je tkanička bojím se aby ji samec a hlavně samice nevzali jako zákusek :(

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...