Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Paludarium - volba osazenstva

Zdravím,

opět si pohrávám s myšlenkou postavit palu. Rozměr jsem ještě neřešil. Určitě chci mít dole rybky, počítám s objemem vody 50-120 litrů cca. Nejsem ještě rozhodnut, jak budu realizovat souš (ostrůvky, postupná souš, voda i pod souší, jen osázená zadí stěna, atd.), nevím, koho umístit na suchou část. Variant je několik, ale všechny mají něco proti.

Had. Bohužel se vysere do vody a to bude teda prima. Uvažoval jsem třeba nad Nerodiama, ale předpokládám, že - krom toho, že bude srajdit častěji - je to vlastně to samé jako jakýkoliv jiný stromák, tzn. trus asi není menší, že by ho filtr odchytil, apod. Chytám se posledního stébla :)
Pokud něco z ještěrů - malí švábíci naskáčou do vody a to je taky super. V tom případě by musely ryby být schopné je zbaštit, tzn. asi větší ryby, tzn. jaké a víc litrů, že.
Dendrobátky - pravděpodobně by potřebovaly nižší vodní sloupec, což nechci. Na druhé strané krmím muškami a ty by rybky mohly zvládnout.
Zatím poslední nápad jsou Bombiny orientalis. Ty by mohly baštit i švábíky upadlé do vody. Co omýlaná toxicita. Ublíží rybkám? Mám pocit, že tu někde Auri psala, že je měla s rybkami a ok. Mimochodem, dlouho jsem je neviděl v inzerci, proč?

Budu vděčný za nápady. Větší ještěry ne, spíš ještěry vůbec ne. Hady nebo žáby.

Dík.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny