Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vodni zelva- zimni spanek

U tohoto druhu zimní spánek neřeš jestli ji máš na mazlíka, spíše pořeš krmení rybami na nějkým výlovu, to bude zdravější a prospěšnější.

Sice ted dostanu kamenem do hlavy od pár lidí, ale zimní spánek je pouze chování želvy v daném období.
1. Do 10°C se želva nehne bez světla a výhřevky, když ji vemeš do ruky, práskneš dveřma bo tě naštve tata, nějak zásadně vyrušíš, může umřít..
2. Potom nějakých 12-18°C s malým světlem a bez výhřevky, někdo tomu říká lehké zimování, tak želva semtam něco zdlábne nejsou tak fatální okolní změny.
3. Potom je něco, čemu se říká nezimování, ale želvy "zimují" a to tak, že mají méně světla, menší teplotu atd z hlediska našeho ročního období mimo domov, ale ty v podstatě neuděláš žádné změny. To je tvůj příklad. Já předpokládám, že želvy mají z přírody nastartovaný hodiny kdy zima je a v souvislosti s délkou a intenzitou slunečního svitu (na to použij strejdu gůgla jak je u nás a jak v povodí misisipi a hlavně kdy) ti automaticky přejdou do období, kdy méně žerou, jsou méně aktivní, ale vlastně nezimují tak, jak je pojem zimování všeobecně rozšířen, že má být.

Na těchto principech stojí ale rozmnožování želvy. Pokud je chceš rozmnožit, musíš napodobit přírodní procesy, tj. v zimě aspon lehce zazimovat, po odzimování je jaro, tudíž silnou výhřevku s UV, tím uděláš jaro a želvy ti na to vlítnou, začnou reprodukční procesy včetně tvorby vajíček a před zimou už musí být samozřejmě malý želvy dost velké na to, aby zvládly zimu...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny