Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem jak zabránit uniku cvrčku mezi posuvnými skly

zdar lidi mám tera z OSB a v tom chamíka vše zasilikováno utěsněno jediná možnost kudy my zdrhaj cvrčci je prostor mezi posuvnými skly. Jak máte tento problém vyřešen?? Už mě nebaví se dívat na promenádující cvrčky v bytě a poslouchat jejich serenády dík za odpověd.
ps: jediné co mě napadlo nalepení kolem lišt posuvek zevnitř tera skla
pep

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Já na to používám obyč těsnění do oken. Vypadá to takhle podobně http://www.google.cz/imgres?client=…
VilemC 02.12.2013 23:21
VilemC
Každé zodpovědně vyrobené terárium má na vnitřním skle na přechodu mezi skly odshora až dolů proužek…
nikolas 02.12.2013 23:39
nikolas
S tím silikonovým proužkem bych si dovolil nesouhlasit....není to zas až tak snadné a navíc to dělá… nový
viper 03.12.2013 00:13
viper
Suhlas. Mal som silikon na jednom terarku pre chamiky a nebolo to az tak dobre ako som si predstavov… nový
danio007 03.12.2013 00:17
danio007
Takto zodpovědně vyrobené terárko jsem měl taky a silikon jsem velmi rychle sundaval, protože při se… poslední
VilemC 03.12.2013 11:24
VilemC

Každé zodpovědně vyrobené terárium má na vnitřním skle na přechodu mezi skly odshora až dolů proužek z transparentního akvarijního silikonu, který minimalizuje mezeru mezi skly a je téměř neviditelný. Není to nic těžkého, jen vám terárium musí vyrábět člověk, který o teraristice něco ví. A pokud si terárium děláte sám, prostě si tam ten proužek dodělejte. Na rozdíl od různých kartáčů a těsnění z hobbymarketů a dalších opičáren jako molitan či skládaný papír není prakticky vidět a slouží dlouhá léta, ne jako těsnění na samolepce.

S tím silikonovým proužkem bych si dovolil nesouhlasit....není to zas až tak snadné a navíc to dělá občas problém při otvírání, ale proti gustu.....já pokud vím,že potřebuju teráro odkud by nemělo nic malýho zdrhnout,použiju ůzkou lištu a sklo odpovídající tlouštky (většinou stačí 4mm)a nezdrhaj mi ani octomilky.Ale jak už jsem psal,každý máme svůj ověřenej postup,a hlavní je když to funguje :-)

Takto zodpovědně vyrobené terárko jsem měl taky a silikon jsem velmi rychle sundaval, protože při sebemenším pohybu skla díky nějaké nečistotě v liště atd to o něj drhlo. Navíc to nikdy tu škvíru nevykreje uplně, právě proto, že to pak omezuje pohyb skel. Těsnění na okna je pružné, krásně vyplní celou škvíru a při pohybu skla mu nikterak nebrání. V některých terárkách to takto mám vyřešené už víc jak 2 roky a nemusel jsem to těsnění vůbec měnit, takže s trvanlivostí bych si taky hlavu moc nedělal. Drží to dobře.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru