Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pomůcky na KBTerapii, boj s fobiemi

Dobrý den,

mám pro vás možná trochu nesmyslný dotaz, ale přesto to vyzkouším. Jedna má známá dělá KBT (kognitivně behaviorální terapii), kdy se na různé fobie s velkým úspěchem používá technika systematické desenzibilizace. Spočívá v tom, že když má člověk fobii např. z pavouků, postupně se mu v terapii nabízí setkání nejdříve jen s představou pavouka, pak s pavoukem na obrázku, dále s mrtvým malým pavoukem, větším a nakonec i se živým. Dobře to funguje, ovšem je to náročné na pomůcky. Známá (starší dáma, zkušená terapeutka) si je nemá jak opatřovat. Našla kdysi někde v přírodě krásně vysušenou užovku, kterou používala na fobii z hadů, ale někde ji ztratila.
Napadlo mne se zeptat tady, zda nevíte, jestli by se dal takový mrtvý nějak "mumifikovaný" had sehnat/koupit. Případně také nějaké svlečky sklípkanů/mrtvý vyschlý pavouk? I když to jsem snad i někde viděla prodávat, takže to by asi nemusel být takový problém, jako ten had.

Omlouvám se za asi trochu off-topic, na druhou stranu i pro teraristy může být dobře, když se co nejvíce lidí zbaví svých fobií z hadů a pavouků :)
Předem děkuji za jakoukoli odpověď a přeji krásný den!

M

Předmět Autor Datum
Ahoj, no, svlečky ze sklípkanů vypadají skoro stejně jako sklípkan sám a občas se prodávají na burzá… poslední
boguschak 02.12.2013 21:39
boguschak

Ahoj, no, svlečky ze sklípkanů vypadají skoro stejně jako sklípkan sám a občas se prodávají na burzách za pakatel, svlečky z hadů může poskytnout asi kdokoliv kdo hady chová. Chcíplý had - to je těžké, já třeba vše dodávám specialistům na univerzity. Ale asi by neměl být problém sehnat třeba nějaké mládě hádě v mrazu nebo usušené.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru