Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Leguán žere jen pampelišky

Zdravím,
chci se zeptat, jestli je běžné, že Leguán zelený necelý rok starý žere jen pampelišky ? Zkoušíme mu dávat všechno možné.. Meloun, jabka, cuketu, mrkev,švestky.. vše kromě citrusových plodů a salátu, ale nic mu nejede a sní jen čerstvé pampelišky nebo polníček a rucollu. Už se blíží zima a dávat každý den 40 kč za balík rucolly je celkem mazec :D
Přikládám foto terka, jestli by to nemohlo být tím. velikost je 90š*120v*90h, teplota v terku tak 28-30 a na výhřevném místě 35-40, každý den rosíme a velmi často běží mlhovač v bazénku.
Díky za pomoc a odpovědi :)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Někteří legouši jsou hodně vybíraví, no. Až zase bude na stromech listí, zkus mu dávat celé větvičky… nový
Aurifer 05.12.2013 11:44
Aurifer
Díky za rady :) Osvětlení je 2x 150w žárovka od exotery, Intense Basking spot a daylight. Foto opra… nový
Tuonelan 05.12.2013 14:47
Tuonelan
na jaře vyzkoušej i vrbu, buk, dub..to je všechno nejedovaté a obzvlášť na jaře, když to raší aje tu… nový
Aurifer 05.12.2013 15:08
Aurifer
Na jaře jsou TOP listy břízy a lípy. poslední
Kája z Brna 05.12.2013 15:35
Kája z Brna

Někteří legouši jsou hodně vybíraví, no. Až zase bude na stromech listí, zkus mu dávat celé větvičky nejedovatých stromů s listím, tomu většinou legouši neodolají. Jinak je v podstatě dobře, že Meloun, jabka, cuketu, mrkev,švestky nežere, měl by to dostávat jen občas a hlavní složku potravy by mělo tvořit to listí. takže do jara to holt budeš muset vydržet s rancem za rukolu, polníček atd. Jinak vyzkoušej mu do toho zamíchat třeba čínské zelí, římský salát, čekanku atd nebo směsi dalších salátů, co teďka prodávají pro lidi v řetězcích (krom toho ledového), natě z kořenové zeleniny atd.

Jinak co se týče terárka, tak mu odtamtud vyndej tu rohožku a místo ní tam přidej víc větví, ať má po čem šplhat a na čem ležet. A možná taky dosvětli, co tam máš za světla? ono to může být zkreslené tou fotkou, ale ubikace vypadá dost tmavá.

edit: Kája byla rychlejší :-)

Díky za rady :)

Osvětlení je 2x 150w žárovka od exotery, Intense Basking spot a daylight. Foto opravdu zkresluje.
Co se týče toho listí, zkoušeli jsme listí ovocných stromů a břízy, všechno bez úspěchu, ani se toho nedotkl :D Vyzkouším ještě tu směs salátů a zmírním to ovoce.

na jaře vyzkoušej i vrbu, buk, dub..to je všechno nejedovaté a obzvlášť na jaře, když to raší aje tudíž křehké a voňavé by si na listí mohl zvyknout. Ono při tom zkoušení těch větví dost záleží i na vegetačním období, pokud se to začne zkoušet až v pozdější sezóně, tak už to listí pro ně nemusí být lákavé. Oni totiž v přírodě taky žerou různé druhy rostlin podle jejich vegetační sezóny. Páč kvalita toho listu se postupně mění.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru