Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vodní želva ve špatném stavu

Než bude někdo reagovat, prosím o neomezený počet přečtení a hlavně pochopení příspěvku

Zdravíčko lidičky,
vidím, že jsem opět středem zájmu budoucnosti našich chovatelů, to jest začátečníků. Jelikož se v tomto vlákně probírá to, že velmi často radím rychlý exitus, zde přidávám i soukromou zprávu co jsem odpovídal na tento dotaz v poště. Po pochopení toho, co jsem napsal, spousta lidí přestane mít s tímto problém, začne brát život jaký je, včetně smrti. Krom toho co zde bylo popsáno je zde i něco jako karanténa a možnost přenosu nemocí u ptáků a savců i na člověka apod... Lidi, co zde píšou bohužel dlouho žijí ve městě s plnou vybaveností a odvykli si na množství přirozeností, které úspěšný chov zvířat zahrnuje a tímto myslím i TOP teraristy, ne všichni dělají vše proto, aby byla např. dobrá genetická výbava, sdílení podmínek odchovů pro kvalitnější mláďata apod... Já taky nejsem neomylný, každý dělá mnoho chyb, ale jedna věc je se z nich přiučit, druhá věc je chybu shazovat na jiné a dělat ji stále dokola... Je ale zajímavé, že zkušení borci většinou nemají problém s případy, kdy pošlu 2cm želvu na pitvu když člověk chce znát pohlaví, vysušit ji když chce želvu co nikdy neexistovala, nebo dát na mrazák když už je mrtvá... Taky jsem jednu svoji chudinku jednou musel zabít - vnitřní zranění, u želvy o 6cm není možné řešit jinak. Ale to pochopí pouze člověk, který chce něco pochopit, nikdy ne člověk, který chce od druhých vyřešit neřešitelný problém a když mu jej nevyřeší, ještě mu nadávat.

jak často radíš zabíjet vlastní zvířata?

Velmi často a časem to lidi ocení. Lidi co jdou na teraporadnu jsou pitomci co nejdou za vetem okamžitě, když zjistí problém - 2 týdny v piči a celkem zásadní. Než dodají fotky a nějakým způsobem se dobereme reálnýho problému, je to týden až měsíc, pak je exitus na spadnutí.

A v podstatě pokud půjdeš za vetem, teda jestli jsi u nějakého byl, pochopíš, že 99% veterinářů funguje jako právníci. Na toto je potřeba ATB a udělají to za litr (právník ti řekne že když ti firma dluží prachy, podáš žalobu, žalobu vyhraješ). obě stojí podobně, cca litr. Zvíře po podání ATB v 90% zemře. U žaloby to je podobně. Žalobu vyhraješ, ale většinou než peníze reálně vymůžeš již není z čeho brát a tím pádem kromě advokáta zaplatíš ještě soudní poplatky a náklady na vymáhání. Bohužel, tot praxe, snad pro všechny dostatečně zřetelná.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny