Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Broučci, suchá a scvrklá kůže na hroznýšovi

Ahojky,zapojím se do vaší debaty... Byla jsem dnes u známého co má doma hroznýše a když jsem ho viděla,tak se mi normálně chtělo brečet :( Vůbec se o něj ted nestarali,nedývali mu najíst,neměl vodu ani vlhkost :( NESNÁŠÍM takové lidi. Hroznýš je úplně pohublí,vypadá spíš jako trojúhelník. Kůži má úplně vysušenou,strašně scvrklou a špatné svleky. Má na sobě i broučky,nevím asi klíštata,po rozmáčknutí je krev. Dala jsem mu Effipro,což je napodobenina Frontline. Je nějaká šance,že bude Olinka v pořádku? Já bych jim nejradši skočila po krku,když jsem jí viděla před rokem,byl to nádherný had a ted :.(:.(:.(
[mod]Změna předmětu, původně: Broučci na hroznýši a úplně suchá a scvrklá kůže na hroznýšovi (cejna)[/mod]

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak hroznýška už nemají!!! Je ted u mého kamaráda,snad se z toho Olinka brzy dostane :) Až bude zcel…
Lulu27 30.12.2013 23:08
Lulu27
když je takhle příšerně zdevastovaná, tak bych ji vůbec nepřeléčovala proti roztočům antiparazitikem…
Aurifer 30.12.2013 23:38
Aurifer
Děkuji za radu :) Písnu známému,aby to s tím olejem tak udělal :) Děkuji... No já jí k mému chtěla d… poslední
Lulu27 31.12.2013 10:19
Lulu27

Tak hroznýška už nemají!!! Je ted u mého kamaráda,snad se z toho Olinka brzy dostane :) Až bude zcela v pořádku,tak bude u mě s tou mojí samičkou :) Kamarád jí pořádně nafotí,tak vám sem dám potom fotečky na kterých bude lépe vidět,jak hrozně jí zanedbaly :( A průběžně i nové,jak se má čile k světu :) A to se snad mít bude :)

když je takhle příšerně zdevastovaná, tak bych ji vůbec nepřeléčovala proti roztočům antiparazitikem. Fipronil může silně oslabeného hada zabít...dala bych ji na pár hodin do plasťáku s trochou vlažné vody a jedlého oleje. Čímž se zbaví jak roztočů (kteří se utopí a zůstanou v tom oleji), tak se tím vyřeší i ta dehydrace a špatné svleky. Které souvisí s těmi roztoči a špatným stavem. Pak dát zvíře do dobrých podmínek a dobře krmit...a nechat aspoň 1/2 roku v karanténě, než ho dáš k tomu svému hroznýšovi. Což bych ale stejně nedělala vůbec.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru