Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem genetika

zdravim mohl by mi někdo řict co vznikne ze sparovani albina x het.anery nebo dh sunglow x het.anery. Popřipadě kdyby jste měli nějake odkazy na stranky kde se genetikou nebo aspon zaklady zabyvaji. Nemyslim tim stranky typu pařenim tohoto s timto vznikne tohle. Tokovych jsem četl spoustu, ale nikde jsem nenašel proč to tak je a čim se vlastně u sparovani řidit. děkuji za odpověd.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pokud chcete rychlou a jasnou odpověď, tak tahle spojení nedělejte. Není to totiž k ničemu. A to i v…
Epanterias 03.01.2014 21:59
Epanterias
A s čim by jste ty anery pařil?děkuji za odpověd
pavlas82 04.01.2014 12:01
pavlas82
anery? Psal jste hetero anery a nepsal procentuelní zastoupení. Taky nevím jestli se jedná o I nebo…
Epanterias 04.01.2014 13:54
Epanterias
opravdu jsou to het.anery. Bohužel procentuelní zastoupení neznam. Neznal je ani člověk který mi je…
pavlas82 06.01.2014 18:46
pavlas82
Pářit cokoliv nějakým hetero anery je k ničemu, pokud partner prostě taktéž není alespoň hetero aner… nový
Epanterias 06.01.2014 19:43
Epanterias
Tak pokud někdo udává jen het anery, měl by být snad 100%. nový
J.K. 06.01.2014 19:42
J.K.
No to by sice mělo, ale zrovna v ČR s anery takřka nikdo nepracuje (občas je měl jeden nejmenovaný c… nový
Epanterias 06.01.2014 19:50
Epanterias
Jasně, jen obecně říkám, že pokud by prodejce už nijak nespecifikoval procentuální zastoupení, bral… nový
J.K. 06.01.2014 20:00
J.K.
Rozumím, ale to, co tím myslel dotyčný víme my, pokud na to ale narazí někdo, kdo se tím nezabývá, n… nový
Epanterias 06.01.2014 20:07
Epanterias
To je pravda, na druhou stranu ten kdo kupuje zvíře by o něm měl něco vědět, neřkuli když chce odcho… nový
J.K. 06.01.2014 20:13
J.K.
To je pravda, na druhou stranu ten kdo kupuje zvíře by o něm měl něco vědět, neřkuli když chce odcho… nový
Epanterias 06.01.2014 20:24
Epanterias
dotyčnému nevědomky dávám pak nějakou nesmyslnou naději, že něčeho docílí. A co třeba Cimrmanova me… nový
cejna 06.01.2014 20:14
cejna
:-D:-D podle toho vaří Babica ne? nový
Epanterias 06.01.2014 20:23
Epanterias
Nejspíš jo :-D nový
cejna 06.01.2014 20:28
cejna
Tak pro info - nevím zda zmiňovaný chovatel possible 33%het albino taeniury četl tuto diskusi, nebo… poslední
Epanterias 08.01.2014 20:57
Epanterias

Pářit cokoliv nějakým hetero anery je k ničemu, pokud partner prostě taktéž není alespoň hetero anery. Jestli se navíc nejedná o 100% hetero anery, ale "jen" o 66% nebo ještě nižší, pak je výsledek naprosto o ničem, jelikož máte doma zvíře, které být hetero anery může, ale taky nemusí. Při nákupu zvířete je třeba takové informace vyptat a ideálně zaznamenat, jinak dochází přesně k těmto situacím, kdy si člověk matně snaží vybavit, co mi dotyčný vyprávěl a na co má zvíře vůbec štěpit. Vy víte z minulosti, že dané zvíře bylo nějak ověřeno, tedy, že anery gen skutečně přenáší? Pokud ano, pak by to bylo skutečně 100%hetero.
Jinak stran genetických kombinací jsme si nerozuměli - měl jsem na mysli, že můžete použít partnera, který je hetero anery nebo přímo anery a přitom může být geneticky bohatější o jiné vlohy - tedy můžete Vaše heteroanery pářit salmon anery (ghost), motley anery, arabesque anery, jungle atd., samosebou snow nebo blizzard (jenže to záleží na tom, jaký typ anery máte doma). Obecně je lepší uplatnit partnera, co má mimo anery codominantní vlohy (ovšem dobré je použít výběrového jedince, ne plácnout tam salmona jen proto, že půlka vrhu bude nějaký salmon, jestli mi rozumíte) než recesivní a pokud ano, pak přímo v homozygotní formě (zmínění snow či blizzard, což jsou anery albíni).

No to by sice mělo, ale zrovna v ČR s anery takřka nikdo nepracuje (občas je měl jeden nejmenovaný chovatel, který mi na otázku o jaký typ anery se jedná odpověděl "samozřejmě to lepší", takže jsem si bleskem utvořil obrázek) a pokud už někdo něco takového nabízel, setkával jsem se spíš se zvířaty, která vznikla pářením klasické samice samcem ghosta, nebo po 100%het anery samci. Samozřejmě nemohu tvrdit, že to je i tento případ, nicméně už jsem viděl i dotazy typu koupil jsem si albína, ale vůbec tak nevypadá, kdy si dotyčný pamatoval jen termín albino, ale jaksi mu vypadlo, že zvíře má v předcích albino a přitom samo albino není. Tak se pro jistotu ptám. Zrovna nedávno létal na ifauně v nabídce sameček taeniury 33%hetero albino... Snad jsem to tedy vysvětlil líp.

Jasně, jen obecně říkám, že pokud by prodejce už nijak nespecifikoval procentuální zastoupení, bral bych to zvíře jako 100% heterozygota. Je pravda, že V ČR to chodí asi trochu jinak.

Čistě teoreticky bych si dokázal představit zvíře, které by se dalo označit jako 33% het a sice zvíře pocházející z rodičů 66% het x normal. Samozřejmě se to vůbec nepoužívá a uvádět to ještě v inzerci je docela vtipné, ale dá se pochopit co tím myslel.

Rozumím, ale to, co tím myslel dotyčný víme my, pokud na to ale narazí někdo, kdo se tím nezabývá, nepřišel s tím doposud do styku, pak má představu, že má doma tu nebo tu mutaci, přičemž si jen zakoupil možnost, že zvíře na danou mutaci štěpí. Ona 66 ofiko neexistuje, zvíře buď 100%hetero je nebo zkrátka není, takže si myslím, že vůbec uvádět nějakou třicetrojku je blbost. Holt je v tom pak bordel a radit následně někomu, aby nějakou 66, nebo 33 pářil bůhví čím, nemá vůbec význam a dotyčnému nevědomky dávám pak nějakou nesmyslnou naději, že něčeho docílí.

Tak pro info - nevím zda zmiňovaný chovatel possible 33%het albino taeniury četl tuto diskusi, nebo ne, nicméně máte právě možnost se podívat, že dané zvíře už není nabízeno jako possible třicettrojka, ale heteroalbino, čímž se z něj tedy stává 100%heterozygot, jak jste říkal, že byste jej tak bral, pokud by prodejce nespecifikoval procentuální zastoupení. Nevím co jej k tomu vedlo a ani mi na tom moc nesejde, nicméně toto je přesná ukázka toho, co jsem tu řešil.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru