Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem genetika

zdravim mohl by mi někdo řict co vznikne ze sparovani albina x het.anery nebo dh sunglow x het.anery. Popřipadě kdyby jste měli nějake odkazy na stranky kde se genetikou nebo aspon zaklady zabyvaji. Nemyslim tim stranky typu pařenim tohoto s timto vznikne tohle. Tokovych jsem četl spoustu, ale nikde jsem nenašel proč to tak je a čim se vlastně u sparovani řidit. děkuji za odpověd.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pokud chcete rychlou a jasnou odpověď, tak tahle spojení nedělejte. Není to totiž k ničemu. A to i v…
Epanterias 03.01.2014 21:59
Epanterias
A s čim by jste ty anery pařil?děkuji za odpověd
pavlas82 04.01.2014 12:01
pavlas82
anery? Psal jste hetero anery a nepsal procentuelní zastoupení. Taky nevím jestli se jedná o I nebo…
Epanterias 04.01.2014 13:54
Epanterias
Tak pokud někdo udává jen het anery, měl by být snad 100%.
J.K. 06.01.2014 19:42
J.K.
No to by sice mělo, ale zrovna v ČR s anery takřka nikdo nepracuje (občas je měl jeden nejmenovaný c…
Epanterias 06.01.2014 19:50
Epanterias
Jasně, jen obecně říkám, že pokud by prodejce už nijak nespecifikoval procentuální zastoupení, bral…
J.K. 06.01.2014 20:00
J.K.
Tak pro info - nevím zda zmiňovaný chovatel possible 33%het albino taeniury četl tuto diskusi, nebo… poslední
Epanterias 08.01.2014 20:57
Epanterias

No to by sice mělo, ale zrovna v ČR s anery takřka nikdo nepracuje (občas je měl jeden nejmenovaný chovatel, který mi na otázku o jaký typ anery se jedná odpověděl "samozřejmě to lepší", takže jsem si bleskem utvořil obrázek) a pokud už někdo něco takového nabízel, setkával jsem se spíš se zvířaty, která vznikla pářením klasické samice samcem ghosta, nebo po 100%het anery samci. Samozřejmě nemohu tvrdit, že to je i tento případ, nicméně už jsem viděl i dotazy typu koupil jsem si albína, ale vůbec tak nevypadá, kdy si dotyčný pamatoval jen termín albino, ale jaksi mu vypadlo, že zvíře má v předcích albino a přitom samo albino není. Tak se pro jistotu ptám. Zrovna nedávno létal na ifauně v nabídce sameček taeniury 33%hetero albino... Snad jsem to tedy vysvětlil líp.

Jasně, jen obecně říkám, že pokud by prodejce už nijak nespecifikoval procentuální zastoupení, bral bych to zvíře jako 100% heterozygota. Je pravda, že V ČR to chodí asi trochu jinak.

Čistě teoreticky bych si dokázal představit zvíře, které by se dalo označit jako 33% het a sice zvíře pocházející z rodičů 66% het x normal. Samozřejmě se to vůbec nepoužívá a uvádět to ještě v inzerci je docela vtipné, ale dá se pochopit co tím myslel.

Tak pro info - nevím zda zmiňovaný chovatel possible 33%het albino taeniury četl tuto diskusi, nebo ne, nicméně máte právě možnost se podívat, že dané zvíře už není nabízeno jako possible třicettrojka, ale heteroalbino, čímž se z něj tedy stává 100%heterozygot, jak jste říkal, že byste jej tak bral, pokud by prodejce nespecifikoval procentuální zastoupení. Nevím co jej k tomu vedlo a ani mi na tom moc nesejde, nicméně toto je přesná ukázka toho, co jsem tu řešil.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru