Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Hlad během svlékání

Ahoj, moje 4 měsíční 40 cm dlouhá užovka už 16 dní nejedla, ale to ne kvůli tomu, že by ona nechtěla, ale zrovna když jsem ji před cca. týdnem plánoval nakrmit, tak se začala zakalovat, tak jsem ji nekrmil...dneska už je to tedy 16-tý den bez jídla, užovka už je odkalená i s očima, ale bojím se, že by svlečka mohla být v teráriu někde schovaná a užovku bych zbytečně hladověl, zase ale svlékající se užovka se nemá krmit...prosím, není 16 dní na takové mládě už moc a jak popřípadě poznám, že se již svlékla ? Děkuji za rady

Předmět Autor Datum
Někteří hadi berou potravu i ve svleku, někteří zas né. Není problém krmit zakalené hady, jen nedáva…
Pepas 11.01.2014 15:03
Pepas
Není problém krmit zakalené hady, jen nedávat živou myš. Jak jsi na tohle prisel?? Nerikam,ze pora…
Zdoter 11.01.2014 15:46
Zdoter
no pokud je zakalená dost blbě vidí a než chytí myš tak to je kanonáda do substrátu, kamenu a tak. J…
Pepas 11.01.2014 15:49
Pepas
Tak je mozny,ze reginy to maji jinak .. ale me se nestalo,ze by mi netrefili mys/potkana at uz jsou…
Zdoter 11.01.2014 16:24
Zdoter
me se to stalo jen jednou od té doby právě dávám raději mrtvé pokud krmím v zakalení, tak nijak podl…
Pepas 11.01.2014 16:54
Pepas
Já dávám, krom eryxům, mrtvé pořád, páč něco se může zvrtnout vždycky a co mi pak bude platný, že st…
krokodýl 11.01.2014 17:04
krokodýl
já hady, co při svleku žerou krmím i během svleku a nikdy problém nebyl...akorát jim dávám menší koř… poslední
Aurifer 11.01.2014 19:01
Aurifer

Někteří hadi berou potravu i ve svleku, někteří zas né. Není problém krmit zakalené hady, jen nedávat živou myš.
Nebojte se, že by umíral hlady menší hladovka neuškodí. Pokud už je odkalený tak to už bude každým dnem svlek. Klidně mu myšku dejte holátko nebo medvídka mu zabijet nemusíte.

Není problém krmit zakalené hady, jen nedávat živou myš.

Jak jsi na tohle prisel?? Nerikam,ze porad,ale uz jsem dostkrat krmil zakalene zvire normalne zivou potravou a nikdy nebyl problem ... Zvlast treba u frieseiek je naprosto sumak,jestli jdou do svleku nebo ne.Ty zerou porad :-D

no pokud je zakalená dost blbě vidí a než chytí myš tak to je kanonáda do substrátu, kamenu a tak. Já práve krmil jednou přímo v zakalení regiusku a myš chytla až na nějakej 7 zásah a ještě tak blbě za ocas, a po škrcení když ji do sebe začala soukat tak myš nebyla dost udušená a začala se pomalu probouzet.... proto lepší položit mrtvou a je klid, aspon mě to tak přijde.

Tak je mozny,ze reginy to maji jinak .. ale me se nestalo,ze by mi netrefili mys/potkana at uz jsou zakalene nebo ne. Je fakt,ze vetsina druhu co mam doma jsou desny zabijaci a popelnice a za vic jak tri roky co se zabyvam jejich chovem jsem ani jednou nemusel resit nezravost ..

Já dávám, krom eryxům, mrtvé pořád, páč něco se může zvrtnout vždycky a co mi pak bude platný, že stokrát se trefil hroznýš přesně, když po sto prvé přijde třeba o oko od blbě chycenýho potkana... Spíš se mi stalo, pokud jsem nakrmil hada před blížícím se svlekem, tak kvůli škrcení a polykání větší kořisti, hlavně tedy při tom škrcení, došlo k porušení už oddělené pokožky a kvůli vyschnutí té vrstvičky mezi starou a novou pokožkou se svlékl potrhaně a bylo třeba dosvléci. Prostě v době od počínajícího zakalení do svleku nekrmím a je klid.

já hady, co při svleku žerou krmím i během svleku a nikdy problém nebyl...akorát jim dávám menší kořist, aby neměli moc velkou "bouli", o kterou by svlek mohl zůstat viset..jinak ty, co žerou mrtvou kořist taky rači krmim mrtvou kořistí, je fakt, že při tom zakalení očí se jim střílí špatně, no.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru