Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pískomil mongolský

Zdravím. Dva roky jsme chovali v teráriu úspěšně dva samečky pískomila mongolského. Nikdy s nimi nebyl problém co se týče vzájemných sympatii. Poslední dva dny se ale začali rvát do krve a dnes ráno jsme našli jednoho zcela pokousaného a bohužel mrtvého. Co může být důvodem takové změny chování? Teď už je sice pozdě, ale alespoň pro příště. Děkuji.

Předmět Autor Datum
To se prostě stává, že zvířata co se dlouhodobě snášela se najednou začnou rubat. Když se zvířata za…
Aurifer. 27.01.2014 13:18
Aurifer.
Pískomilu máme víc a už jsme museli kvůli jinému nesnašenlivému páru koupit další terárium. Proto js…
hatik 27.01.2014 22:56
hatik
Já měla pískomilů 9 druhů, včetně těhle unguiculatusů. A některé páry nebo skupiny se dlouhodobě sná…
Aurifer. 27.01.2014 23:09
Aurifer.
Jak pise Aurifer... Nam obcas pomohlo mit propojeny boxy trubkama, kery maji oddelovaci prepazku. Vy…
boa.constrictor 29.01.2014 11:07
boa.constrictor
Díky za reakce. Bohužel máme trochu problém s prostorem. Mě jen překvapila ta nenadála agrese. Asi b… poslední
hatik 29.01.2014 12:21
hatik

To se prostě stává, že zvířata co se dlouhodobě snášela se najednou začnou rubat. Když se zvířata začnou rubat do krve, tak je potřeba je ihned oddělit a na důvod se jich neptat....je to stejné jako u lidí, staří přátelé se mohou rozhádat a manželství rozvést. To ta zvířata bohužel nemohou, tak je musí majitel včas rozdělit.

Pískomilu máme víc a už jsme museli kvůli jinému nesnašenlivému páru koupit další terárium. Proto jsme to riskli, abychom v každém koutě bytu neměli po jednom. Všude se píše, že se mají chovat ve dvojici, ale naše zkušenost je, že v 80procentech se navzájem nesnesou.

Já měla pískomilů 9 druhů, včetně těhle unguiculatusů. A některé páry nebo skupiny se dlouhodobě snáší a časem se začnou rubat, takže je potřeba je rozhodit, a nebo sestavit novou skupinu, no. A některé zůstanou v pohodě většinu života...jenže pak tam nějaké zvíře exne a skupina se stejně na stará kolena celá rozhádá. Oni sice jsou sociálně žijící a když je jenom 1, tak není happy, ale holt se taky občas dost řežou, no. Přecejen ta vnitrodruhová agresivita tam je slušná.

Jak pise Aurifer... Nam obcas pomohlo mit propojeny boxy trubkama, kery maji oddelovaci prepazku. Vypada to zajimave (obzvlast pokad je napr 1 naplnenej "zeminou" kde muzou delat nory), zvirata maji vic prostoru/soukromi a muzou se v pripade potreby oddelit na skupiny. Akorat je to narocnejsi na prostor (ale chovatelstvi holt zada obeti :-D ).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru