Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem krajta tmavá

Tak v prve rade je nutno uvest, ze garantovat dosezanenou delku u tohoto druhu neni mozne a to ani u samcu, kteri byvaji mensi. Jakekoli vyrazne ovlivnovani dosazene delky pomoci krmeni povazuji obecne za prasarnu. Cili pokud nechcete zvire vetsi 4 metru, tento druh doporucit nelze.

Co se tyka nakladu na zhotoveni kvalitniho teraria pro zvire techto rozmeru, pocitejte minimalne s castkou kolem 5 000 Kc. Naklady na krmeni a provoz u takto velkeho zvirete jsou take minimalne 5 000 - 10 000,- rocne.

Povoleni pri soucasne legislative potrebne neni. Co se tyka systematiky tak jako Python molurus buvittatus byva oznacovana krajta tmava, ovsem aktualne je jiz povazovana za samostatny druh - Python bivittatus. A zde je take doporuceni pro Vas. V terariich byva chovan i poddruh teto krajty Python bivittatus progschai, jedna se o trpaslici formu tohoto druhu, kde samci mivaji do 2m, samice do 2,5m. Tyto trpaslici krajty je mozne koupit uz i z tuzenskych odchovu v cene cca 10 000 Kc. Je to samozrejme cena vyssi, ale je zde garance mnohem mensiho vzrustu, krome toho kdyz se porovnaji naklady na chov techto dwarfu a full-sized zvirat, jsou to v horizontu 20 let zivota veku hada vlastne usetrene penize.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny