Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem krajta tmavá

zdravim chtel bych se zeptat na veci ohledne krajty tmavé

chci aby moje krajta tmavá mela max 4 metry jak toho docílit?

chci spíše menší tmavku,takže jaké pohlaví by bylo lepší ?

dale bych se chtel zeptat je potreba nake povoleni?

další moje otázka jak je to s financema kolik stoji had,terarko a pak vydaje hada na rok

kde kooupit tmavku abych nekupoval zajíce v pytli ?

další dotaz je python molorus biviatus = krajta tygrovitá tmavá ?

hrozně rád bych měl tohoto had akorát se bojím že mi vyroste na 6 m a to je pak na nic když musí bejt doma se mnou jeste nekdo(co kdyby nahodou naka nehoda)

ps hada bych měl jako mazlíka ne na chov takže by byl sám

postnete klidne své krajty tmavé

loading...
Předmět Autor Datum
Tak v prve rade je nutno uvest, ze garantovat dosezanenou delku u tohoto druhu neni mozne a to ani u…
J.K. 29.01.2014 14:53
J.K.
s tou trpasličí formou to zní super ten cash neni problem,nevis o nekom kdo prodava mladata python b…
kozias 30.01.2014 18:55
kozias
P.b.prongschai F1 NZ13 predava P.Mendl (10800Kč/ks) ,ak by si chcel nejake farbičky Dwarf ,tak tie s…
peterveter 30.01.2014 19:11
peterveter
U Petra Mendla je najdete jako Python molurus bivittatus DWARF, ale jsou to zvirata o kterych jsem p…
J.K. 30.01.2014 22:07
J.K.
Zdravim, jaké rozměry terárka potřebuje krjta tmavá?? poslední
teráro 17.03.2015 07:07
teráro
To je zas dotaz :-| Když zadaš do googlu Krajta tmavá vyjede ti min. půlka odpovědí které hledáš. Ji…
Pepas 29.01.2014 15:02
Pepas
předělat starou skříň, do dvou tisíc se ze starou skříní v poho vlezeš a máš to za rozumnou cenu :-)…
Davideček1991 30.01.2014 12:37
Davideček1991
Zdravím já ji mám doma a to že nechceš aby vyrostla víc tak to si ji nekupuj a kup si hada co do té…
boubino 30.01.2014 13:30
boubino
A jako mazlíka to si kup toho králíka, protože je to kus od kusu, některé sou klidné že tě nikdy nek…
boubino 30.01.2014 13:33
boubino

Tak v prve rade je nutno uvest, ze garantovat dosezanenou delku u tohoto druhu neni mozne a to ani u samcu, kteri byvaji mensi. Jakekoli vyrazne ovlivnovani dosazene delky pomoci krmeni povazuji obecne za prasarnu. Cili pokud nechcete zvire vetsi 4 metru, tento druh doporucit nelze.

Co se tyka nakladu na zhotoveni kvalitniho teraria pro zvire techto rozmeru, pocitejte minimalne s castkou kolem 5 000 Kc. Naklady na krmeni a provoz u takto velkeho zvirete jsou take minimalne 5 000 - 10 000,- rocne.

Povoleni pri soucasne legislative potrebne neni. Co se tyka systematiky tak jako Python molurus buvittatus byva oznacovana krajta tmava, ovsem aktualne je jiz povazovana za samostatny druh - Python bivittatus. A zde je take doporuceni pro Vas. V terariich byva chovan i poddruh teto krajty Python bivittatus progschai, jedna se o trpaslici formu tohoto druhu, kde samci mivaji do 2m, samice do 2,5m. Tyto trpaslici krajty je mozne koupit uz i z tuzenskych odchovu v cene cca 10 000 Kc. Je to samozrejme cena vyssi, ale je zde garance mnohem mensiho vzrustu, krome toho kdyz se porovnaji naklady na chov techto dwarfu a full-sized zvirat, jsou to v horizontu 20 let zivota veku hada vlastne usetrene penize.

s tou trpasličí formou to zní super ten cash neni problem,nevis o nekom kdo prodava mladata python bivittatus progschai ?
zadal jsme jmeno hada do googlu nic českého to nevyhledalo krom meho prispevku a jeste jednoho ktery mi taky nepomohl :( ,wiki taky nic

U Petra Mendla je najdete jako Python molurus bivittatus DWARF, ale jsou to zvirata o kterych jsem psal. Samozrejme v prirodni forme. U tech mutaci je jednak cena mnohem vyssi a hlavne se jedna jen o 50% maximalne 75% dwarfy a tam odhadovat dosahovanou velikost take prilis mozne neni.

To je zas dotaz :-| Když zadaš do googlu Krajta tmavá vyjede ti min. půlka odpovědí které hledáš.
Jinak k nákladům ročně je to těžký to odhadnout, někdo má dobré kontakty a dává do toho méně peněž a někdo zas dává několikanásobně víc. To terárium nějaké obyč základní by se do těch 5tis mělo určitě udělat.

Ps.: víte že plazi se né moc rádi mazlí?

předělat starou skříň, do dvou tisíc se ze starou skříní v poho vlezeš a máš to za rozumnou cenu :-) no a výhřevnou plochu uděláš v poho z kachliček a topnýho kabelu :-) jednoduchý no :-) no a krajtu tmavou nedoporučuji nikomu, je moc velká a pak lidi až jim to přeroste zbytečně hledaj řešení co s tím a trápit tmavku hladem je blbost akorát pak když nebude dobře krmená bude moct bejt agresivní kousavá a přestane vás zajímat a bude pak jen na obtíž :-/ radši pořiď n+jakýho hroznýše královskýho bo krajtu královskou na ser na tmavku, ta není jen tak pro každýho :-P

Zdravím já ji mám doma a to že nechceš aby vyrostla víc tak to si ji nekupuj a kup si hada co do té délky vyroste, já ji mám a z neznámého důvodu mi roste velmi pomalu, ale to už jsem řešil několikrát a ničeho sem nedocílil, ale jen ti chci říct pokud chceš hada do 4 metrů tak si kup takového který má tuto délku v dospělosti normálně tmavka ta tě může přerůst a ani nevíš jak rychle.

A jako mazlíka to si kup toho králíka, protože je to kus od kusu, některé sou klidné že tě nikdy nekousnou, ale zrovna třeba ta moje ta jakmile se přiblížim už ji mám v ruce a dokud ji nevytáhnu ven tak je steklá až venku se uklidní.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...